Ingrediente
-
2 dovlecei sau zucchini de marime medie
-
100 g feta
-
1 legatura de mangold
-
2 fire de ceapa verde
-
2 oua
-
o legatura de marar sau patrunjel
-
o mana de menta proaspata tocata (optional)
-
2 catei de usturoi
-
3 linguri de faina de naut (sau faina de grau)
-
2 linguri de seminte (de floarea soarelui, dovleac, in, chia, sau amestec)
-
sare
-
piper
Modul de preparare
Aceste chiftelute sunt foarte versatile.
Daca nu aveti mangold puteti folosi spanac, sau puteti renunta la acest ingredient. Rezultatul va fi la fel de bun.
Branza feta o puteti inlocui cu orice alt fel de branza aveti la indemana. De asemenea, puteti folosi orice fel de verdeata va este pa plac.
1
Gata
|
Spalati dovleveii si taiati captele. Puteti curata coaja, sau o puteti lasa. Dati dovleceii prin razatoarea mare, sau ii puteti marunti cu ajutorul unui robot. Presarati sare si puneti-i intr-o strecuratoare pentru a permite scurgerea lichidului pe care il vor lasa. Lasati cam 15-20 minute. |
2
Gata
|
Spalati bine frunzele de mangold si indepartati tulpina groasa. Puneti o oala cu apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba puneti frunzele pentru 30 de secunde, apoi le scoateti intr-un vas cu apa si gheata. Scurgeti foarte, foarte bine frunzele, atat in sita, cat si cu mainile. Trebuie evitat orice exces de lichid. Apoi tocati marunt frunzele si adaugati-le peste dovleceii bine storsi. |
3
Gata
|
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (temperatura moderata spre mare - treapta 5-6 la cuptorul pe gaz). |
4
Gata
|
Intr-un bol amestecati toate ingredientele: dovlecelul ras, mangoldul, feta maruntita, ceapa verde tocata marunt, verdeata tocata marunt, ursturoiul zdrobit, semintele, ouale, faina. Amestecati pana se omogenizeaza bine si asezonati cu sare si piper dupa gust. |
5
Gata
|
Tapetati o tava cu hartie de copt. Formati chiftelute de marimea dorita. Bagati tava in cuptor pentru 15-20 minute. Dupa acest interval de timp intoarceti chiftelutele si lasati-le sa se coaca pe partea cealalta inca 15-20 minute. |