Chiftelute de dovlecei cu mangold si feta

Chiftelute de dovlecei cu mangold si feta

Ingrediente

Portii
2 dovlecei sau zucchini de marime medie
100 g feta
1 legatura de mangold
2 fire de ceapa verde
2 oua
o legatura de marar sau patrunjel
o mana de menta proaspata tocata (optional)
2 catei de usturoi
3 linguri de faina de naut (sau faina de grau)
2 linguri de seminte (de floarea soarelui, dovleac, in, chia, sau amestec)
sare
piper

Delicioase si potrivite pentru orice moment al zilei.

  • 1 ora
  • Portii 12
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Aceste chiftelute sunt foarte versatile.
Daca nu aveti mangold puteti folosi spanac, sau puteti renunta la acest ingredient. Rezultatul va fi la fel de bun.
Branza feta o puteti inlocui cu orice alt fel de branza aveti la indemana. De asemenea, puteti folosi orice fel de verdeata va este pa plac.

1
Gata

Spalati dovleveii si taiati captele. Puteti curata coaja, sau o puteti lasa. Dati dovleceii prin razatoarea mare, sau ii puteti marunti cu ajutorul unui robot. Presarati sare si puneti-i intr-o strecuratoare pentru a permite scurgerea lichidului pe care il vor lasa. Lasati cam 15-20 minute.
Apoi se scurg foarte, foarte bine. Dupa ce ii scurgeti foarte bine prin sita ii stoarceti si cu mainile pe portiuni.
Astfel veti scapa de cea mai mare parte din lichid. Cu cat dovleceii sunt mai bine scursi, cu atat veti avea nevoie de mai putina faina pentru chiftelute.

2
Gata

Spalati bine frunzele de mangold si indepartati tulpina groasa. Puneti o oala cu apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba puneti frunzele pentru 30 de secunde, apoi le scoateti intr-un vas cu apa si gheata. Scurgeti foarte, foarte bine frunzele, atat in sita, cat si cu mainile. Trebuie evitat orice exces de lichid. Apoi tocati marunt frunzele si adaugati-le peste dovleceii bine storsi.

3
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (temperatura moderata spre mare - treapta 5-6 la cuptorul pe gaz).

4
Gata

Intr-un bol amestecati toate ingredientele: dovlecelul ras, mangoldul, feta maruntita, ceapa verde tocata marunt, verdeata tocata marunt, ursturoiul zdrobit, semintele, ouale, faina. Amestecati pana se omogenizeaza bine si asezonati cu sare si piper dupa gust.
Daca vi se pare ca amestecul este prea apos puteti sa mai adaugati o lingura de faina.

5
Gata

Tapetati o tava cu hartie de copt. Formati chiftelute de marimea dorita. Bagati tava in cuptor pentru 15-20 minute. Dupa acest interval de timp intoarceti chiftelutele si lasati-le sa se coaca pe partea cealalta inca 15-20 minute.
Se servesc alaturi de o salata asortata sau de un sos. Merg de minune cu un sos de iaurt.
Se pot pastra la frigider intr-un recipient inchis timp de 3-4 zile.

inapoi
Prajitura frageda cu caise
inainte
Crostini cu legume coapte si branza feta
previous
Prajitura frageda cu caise
next
Crostini cu legume coapte si branza feta

Add Your Comment