Ingredients
-
2 dovlecei sau zucchini de marime medie
-
100 g feta
-
1 legatura de mangold
-
2 fire de ceapa verde
-
2 oua
-
o legatura de marar sau patrunjel
-
o mana de menta proaspata tocata (optional)
-
2 catei de usturoi
-
3 linguri de faina de naut (sau faina de grau)
-
2 linguri de seminte (de floarea soarelui, dovleac, in, chia, sau amestec)
-
sare
-
piper
Instructiuni
Aceste chiftelute sunt foarte versatile.
Daca nu aveti mangold puteti folosi spanac, sau puteti renunta la acest ingredient. Rezultatul va fi la fel de bun.
Branza feta o puteti inlocui cu orice alt fel de branza aveti la indemana. De asemenea, puteti folosi orice fel de verdeata va este pe plac.
Etape
1
Gata
|
Spalati dovleveii si taiati captele. Puteti curata coaja, sau o puteti lasa. Dati dovleceii prin razatoarea mare, sau ii puteti marunti cu ajutorul unui robot. Presarati sare si puneti-i intr-o strecuratoare pentru a permite scurgerea lichidului pe care il vor lasa. Lasati cam 15-20 minute. |
2
Gata
|
Spalati bine frunzele de mangold si indepartati tulpina groasa. Puneti o oala cu apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba puneti frunzele pentru 30 de secunde, apoi le scoateti intr-un vas cu apa si gheata. Scurgeti foarte, foarte bine frunzele, atat in sita, cat si cu mainile. Trebuie evitat orice exces de lichid. Apoi tocati marunt frunzele si adaugati-le peste dovleceii bine storsi. |
3
Gata
|
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (temperatura moderata spre mare - treapta 5-6 la cuptorul pe gaz). |
4
Gata
|
Intr-un bol amestecati toate ingredientele: dovlecelul ras, mangoldul, feta maruntita, ceapa verde tocata marunt, verdeata tocata marunt, ursturoiul zdrobit, semintele, ouale, faina. Amestecati pana se omogenizeaza bine si asezonati cu sare si piper dupa gust. |
5
Gata
|
Tapetati o tava cu hartie de copt. Formati chiftelute de marimea dorita. Bagati tava in cuptor pentru 15-20 minute. Dupa acest interval de timp intoarceti chiftelutele si lasati-le sa se coaca pe partea cealalta inca 15-20 minute. |