Ingredients
Pentru chiftelute
- 140 g quinoa
- 500 ml supa de legume sau apa
- 100 g kale curatate de petiol si de nervuri
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 75 g pesmet (sau faina de naut daca vreti o reteta fara gluten)
- 2 oua
- o legatura de verdeata dupa preferinte
- 50 g masline fara samburi sau rosii uscate
- sare
- piper
Pentru sosul pesto
- 85 g muguri de pin usor prajiti
- 85 g parmezan
- 3 catei de usturoi
- 150 ml ulei de masline
- 85 g kale curatate de petiol si de nervuri
- sucul de la o lamaie
- sare
- piper
Instructiuni
Daca nu aveti kale, puteti prepara aceste chiftelute cu spanac, mangold sau stevie.
Pentru a obtine o reteta de post, puteti inlocui ouale cu o 2 linguri de seminte de in macinate amestecate cu 6 linguri de apa.
Etape
1 Gata | Gatiti mai intai quinoa. Clatiti foarte bine quinoa cu apa rece. |
2 Gata | Cat timp fierbe quinoa tocati marunt frunzele de kale, ceapa si 2 catei de usturoi. |
3 Gata | |
4 Gata | Tapetati o tava cu hartie de copt si formati chiftelute de marimea dorita avand mainile umezite cu apa. |
5 Gata | |
6 Gata |