Chiftelute din quinoa si kale cu pesto din kale

Chiftelute din quinoa si kale cu pesto din kale

Ingrediente

Portii
Pentru chiftelute
140 g quinoa
500 ml supa de legume sau apa
100 g kale curatate de petiol si de nervuri
2 linguri ulei de masline
o ceapa mica
2 catei de usturoi
75 g pesmet (sau faina de naut daca vreti o reteta fara gluten)
2 oua
o legatura de verdeata dupa preferinte
50 g masline fara samburi sau rosii uscate
sare
piper
Pentru sosul pesto
85 g muguri de pin usor prajiti
85 g parmezan
3 catei de usturoi
150 ml ulei de masline
85 g kale curatate de petiol si de nervuri
sucul de la o lamaie
sare
piper

O modalitate inedita de a introduce frunzele de kale in dieta

  • 65 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru chiftelute

  • Pentru sosul pesto

Modul de preparare

Daca nu aveti kale, puteti prepara aceste chiftelute cu spanac, mangold sau stevie.
Pentru a obtine o reteta de post, puteti inlocui ouale cu o 2 linguri de seminte de in macinate amestecate cu 6 linguri de apa.

1
Gata

Gatiti mai intai quinoa. Clatiti foarte bine quinoa cu apa rece.
Puneti quinoa la fiert impreuna cu 500 ml supa de legume sau apa. Adaugati un praf de sare si, daca vreti, o frunza de dafin. Quinoa are nevoie de 20-30 de minute pentru a se gati. Dupa ce se fierbe, lasati quinoa sa se raceasca in cratita acoperita cu capac. Dupa ce s-a racit scurgeti excesul de apa.

2
Gata

Cat timp fierbe quinoa tocati marunt frunzele de kale, ceapa si 2 catei de usturoi.
Puneti uleiul de masline la incins intr-o tigaie. Adaugati ceapa si usturoiul si sotati pana cand ceapa devine translucida. Adugati apoi frunzele de kale tocate. Sotati pana cand frunzele se inmoaie si apa lasata de ele s-a evaporat, apoi lasati sa se raceasca.

3
Gata

Intr-un bol amestecati quinoa fiarta, frunzele de kale sotate, pesmetul, verdeata tocata marunt, ouale si maslinele (sau rosiile uscate) taiate felii. Se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

4
Gata

Tapetati o tava cu hartie de copt si formati chiftelute de marimea dorita avand mainile umezite cu apa.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180-190 grade Celsius (temperatura moderata - treapta 5 la cuptorul pe gaz).
Coaceti timp de 30-40 minute. La jumatatea timpului intoarceti chiftelutele.

5
Gata

Cat timp se coc chiftelutele preparati sosul pesto mixand toate ingrediente cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucatarie.

6
Gata

Serviti chiftelutele alaturi de sosul pesto.

Despre kale

Kale sau varza kale, face parte din aceeasi familie cu varza, conopida sau brocoli. Are putine calorii si este bogata in fibre, fier, cupru si zinc. Este bogata si in antioxidanti si vitamine, avand numeroase beneficii pentru sanatate.

inapoi
Hummus cu morcov copt si usturoi copt
inainte
Pancakes cu dovleac copt – cu sau fara lactoza sau gluten
previous
Hummus cu morcov copt si usturoi copt
next
Pancakes cu dovleac copt – cu sau fara lactoza sau gluten

Add Your Comment