Ingredients
-
Pentru chiftelute
-
140 g quinoa
-
500 ml supa de legume sau apa
-
100 g kale curatate de petiol si de nervuri
-
2 linguri ulei de masline
-
o ceapa mica
-
2 catei de usturoi
-
75 g pesmet (sau faina de naut daca vreti o reteta fara gluten)
-
2 oua
-
o legatura de verdeata dupa preferinte
-
50 g masline fara samburi sau rosii uscate
-
sare
-
piper
-
Pentru sosul pesto
-
85 g muguri de pin usor prajiti
-
85 g parmezan
-
3 catei de usturoi
-
150 ml ulei de masline
-
85 g kale curatate de petiol si de nervuri
-
sucul de la o lamaie
-
sare
-
piper
Instructiuni
Daca nu aveti kale, puteti prepara aceste chiftelute cu spanac, mangold sau stevie.
Pentru a obtine o reteta de post, puteti inlocui ouale cu o 2 linguri de seminte de in macinate amestecate cu 6 linguri de apa.
Etape
1
Gata
|
Gatiti mai intai quinoa. Clatiti foarte bine quinoa cu apa rece. |
2
Gata
|
Cat timp fierbe quinoa tocati marunt frunzele de kale, ceapa si 2 catei de usturoi. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Tapetati o tava cu hartie de copt si formati chiftelute de marimea dorita avand mainile umezite cu apa. |
5
Gata
|
|
6
Gata
|