Cheesecake cu caise sau piersici – fara gluten

Cheesecake cu caise sau piersici – fara gluten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
10-12 caise sau piersici
500 g branza de vaci grasa, bine scursa, sau ricotta
4 oua
100 g zahar
100 g faina de migdale
100 g smantana
50 g unt
optional o mana de zmeura sau afine
1 pliculet de zahar vanilat
un praf de sare

O reteta lejera si parfumata, cu gust de vara

  • 1 ora
  • Portii 6
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Acest cheesecake este lejer si are un gust proaspat. Se poate prepara cu caise sau piersici, la care poti adauga zmeura sau afine. Mai poti incerca si cu capsuni.

Iese la fel de bine cu faina de migdale sau faina de grau.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 170°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata-mica).
Spala fructele, scoate samburii si taie-le felii.

2
Gata

Pune zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie intr-un bol si amesteca bine. In aceasta compozitie adauga branza de vaci, apoi adauga untul la temperatura camerei si amesteca foarte bine.
Adauga faina de migdale pe care o pui putin cate putin si amesteca astfel incat sa se omogenizeze bine totul. Aduga smantana si amesteca din nou.
Taie 4-5 fructe cubulete si incorporeaza-le in compozitie. Poti incorpora si afinele, daca folosesti.
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare. Incorporeaza albusurile putin cate putin, amestecand usor de jos in sus.

3
Gata

Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina sau poti folosi hartie de copt. Toarna compozitia in tava, niveleaza putin si deasupra aseaza fructele tatiate felii. Daca folosesti, presara zmeura sau afinele pe deasupra.

4
Gata

Baga tava la cuptor timp de 50 de minute sau pana cand prajitura este aurie deasupra. Se lasa la racit, in tava, pana se raceste complet.
Optional poti pudra cu zahar pe deasupra.

Loulou

previous
Gazpacho cu castravete si ardei gras
next
Prajitura cu zucchini si ciocolata – fara gluten
previous
Gazpacho cu castravete si ardei gras
next
Prajitura cu zucchini si ciocolata – fara gluten

Add Your Comment