Ingrediente
-
100 ml ulei de masline, plus extra pentru ungerea tavii
-
250 g sparaghel (poate fi alb, verde, sau ambele)
-
200 g faina (se poate folosi si faina integrala)
-
jumatate de pachet de praf de copt
-
1 lingurita de cimbru (daca nu aveti proaspat puteti folosi si uscat)
-
3 oua mari
-
100 ml lapte
-
o jumatate de cana masline fara samburi
-
100 g rosii uscate, taiate grosier
-
100 g cascaval ras sau parmezan (sau orice branza va place - puteti folosi cas proaspat sau telemea)
Modul de preparare
1
Gata
|
Preincalziti cuptorul la 190C sau la 5 cuptorul pe gaz (temperatura moderata-mare). |
2
Gata
|
Prepararea si gatirea sparanghelului:Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel. |
3
Gata
|
Amestecati faina cu praful de copt si cu cimbrul. Faceti loc in mijloc si adaugati ouale pe care le-ati batut in prealabil, laptele si uleiul, amestecand continuu. Bateti cu telul pana cand obtineti un amestec omogen. |
4
Gata
|
Pastrati 5 varfuri de sparanghel si cateva masline. Adaugati restul de sparanghel si de masline, rosiile uscate si doua treimi din branza la compozitia obtinuta. |
5
Gata
|
Ungeti cu ulei o tava de copt (cu dimensiuni de aproximativ 22 x 10 x 5 cm) sau folosti hartie de copt. Turnati compozitia obtinuta apoi puneti varfurile de sparanghel, maslinele si branza ramasa pe deasupra. Coaceti timp de 35-40 minute pana cand checul devine ferm, are o crusta aurie si trece testul scobitorii. Lasati-l sa se raceasca putin in tava apoi scoateti-l din tava si lasati-l sa se raceasca pe un suport metalic. |