Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline

Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline

Ingrediente

100 ml ulei de masline, plus extra pentru ungerea tavii
250 g sparaghel (poate fi alb, verde, sau ambele)
200 g faina (se poate folosi si faina integrala)
jumatate de pachet de praf de copt
1 lingurita de cimbru (daca nu aveti proaspat puteti folosi si uscat)
3 oua mari
100 ml lapte
o jumatate de cana masline fara samburi
100 g rosii uscate, taiate grosier
100 g cascaval ras sau parmezan (sau orice branza va place - puteti folosi cas proaspat sau telemea)

Un chec plin de savoare inspirat de BBC Good food, care poate fi un aperitiv fabulos, un mic dejun, sau o cina lejera. La cina poate fi acompaniat de o salata verde, iar la micul dejun de un iaurt.

  • 1 ora si 10 minute
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190C sau la 5 cuptorul pe gaz (temperatura moderata-mare).

2
Gata

Prepararea si gatirea sparanghelului:

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel.
Puneti apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugati sparanghelul si lasati-l sa fiarba timp de 2 minute, sparanghelul verde si 6 minute cel alb. Scurgeti-l si treceti-l repede sub jet de apa rece sau in puneti in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire si scurgeti bine.

3
Gata

Amestecati faina cu praful de copt si cu cimbrul. Faceti loc in mijloc si adaugati ouale pe care le-ati batut in prealabil, laptele si uleiul, amestecand continuu. Bateti cu telul pana cand obtineti un amestec omogen.

4
Gata

Pastrati 5 varfuri de sparanghel si cateva masline. Adaugati restul de sparanghel si de masline, rosiile uscate si doua treimi din branza la compozitia obtinuta.

5
Gata

Ungeti cu ulei o tava de copt (cu dimensiuni de aproximativ 22 x 10 x 5 cm) sau folosti hartie de copt. Turnati compozitia obtinuta apoi puneti varfurile de sparanghel, maslinele si branza ramasa pe deasupra. Coaceti timp de 35-40 minute pana cand checul devine ferm, are o crusta aurie si trece testul scobitorii. Lasati-l sa se raceasca putin in tava apoi scoateti-l din tava si lasati-l sa se raceasca pe un suport metalic.

inapoi
Risotto cu sparanghel, menta si lamaie
inainte
Supa Thai de dovleac
previous
Risotto cu sparanghel, menta si lamaie
next
Supa Thai de dovleac

Add Your Comment