Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline

Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
100 ml ulei de masline, plus extra pentru ungerea tavii
300 g sparaghel (poate fi alb, verde, sau ambele)
200 g faina (se poate folosi si faina integrala sau faina fara gluten)
jumatate de pachet de praf de copt
1 lingurita de cimbru (daca nu aveti proaspat puteti folosi si uscat)
3 oua mari
100 ml lapte
o jumatate de cana masline fara samburi
100 g rosii uscate, taiate grosier
100 g cascaval ras sau parmezan (sau orice branza va place - puteti folosi cas proaspat sau telemea)
o mana de frunze de leurda (optional)
sare
piper proaspat macinat
un varf de lingurita de nucsoara macinata

Un chec aperitiv fabulos pentru mic dejun, pranz, sau o cina lejera.

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acets chec este ideal pentru orice moment al zilei. Gustul proaspat al sparanghelului se potriveste perfect in combinatie cu rosii uscate si cu maslinele. Eu l-am regatit atat cu faina de grau cat si cu faina fara glutem si rezultatul a fost delicios de fiecare data.

In compozitie am folosit si uleiul in care au stat rosiile. Uleiul este aromat si da un plus de gust checului.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190C sau la 5 cuptorul pe gaz (temperatura moderata-mare).

2
Gata

Prepararea si gatirea sparanghelului:

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel.
Puneti apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugati sparanghelul si lasati-l sa fiarba timp de 2 minute, sparanghelul verde si 5 minute cel alb. Scurgeti-l si treceti-l repede sub jet de apa rece sau in puneti in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire si scurgeti bine.

3
Gata

Amestecati faina cu praful de copt si cu cimbrul.

4
Gata

Amestecati ouale cu laptele si uleiul. Bateti cu telul pana cand obtineti un amestec omogen.

5
Gata

Amestecati amestecul de oua, ulei si lapte cu ingredientele uscate. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Pastrati 5 varfuri de sparanghel si cateva masline. La compozitia obtinuta adaugati restul de sparanghel taiat in bucati de 1-2 cm si restul de masline, rosiile uscate si doua treimi din branza rasa. Asezonati cu sare, piper si nucsoara macinata si amestecati bine.

6
Gata

Ungeti cu ulei o tava de copt (cu dimensiuni de aproximativ 22 x 10 x 5 cm) sau folosti hartie de copt. Turnati compozitia obtinuta apoi puneti varfurile de sparanghel, maslinele si branza ramasa pe deasupra.

7
Gata

Coaceti timp de 35-40 minute pana cand checul devine ferm, are o crusta aurie si trece testul scobitorii. Lasati-l sa se raceasca putin in tava apoi scoateti-l din tava si lasati-l sa se raceasca pe un suport metalic.
Lasati sa se raceasca complet inainte de-l taia. E bun la micul dejun, la pranz sau la cina. La pranz sau cina poate fi acompaniat de o salata verde, iar la micul dejun de un iaurt.

Loulou

previous
Petale de magnolie murate
next
Falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si castraveti
previous
Petale de magnolie murate
next
Falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si castraveti

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here