Ingredients
- 100 ml ulei de masline, plus extra pentru ungerea tavii
- 300 g sparaghel (poate fi alb, verde, sau ambele)
- 200 g faina (se poate folosi si faina integrala sau faina fara gluten)
- jumatate de pachet de praf de copt
- 1 lingurita de cimbru (daca nu aveti proaspat puteti folosi si uscat)
- 3 oua mari
- 100 ml lapte
- o jumatate de cana masline fara samburi
- 100 g rosii uscate, taiate grosier
- 100 g cascaval ras sau parmezan (sau orice branza va place - puteti folosi cas proaspat sau telemea)
- o mana de frunze de leurda (optional)
- sare
- piper proaspat macinat
- un varf de lingurita de nucsoara macinata
Instructiuni
Acets chec este ideal pentru orice moment al zilei. Gustul proaspat al sparanghelului se potriveste perfect in combinatie cu rosii uscate si cu maslinele. Eu l-am regatit atat cu faina de grau cat si cu faina fara glutem si rezultatul a fost delicios de fiecare data.
In compozitie am folosit si uleiul in care au stat rosiile. Uleiul este aromat si da un plus de gust checului.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 190C sau la 5 cuptorul pe gaz (temperatura moderata-mare). |
2 Gata | Prepararea si gatirea sparanghelului:Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel. |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Amestecati amestecul de oua, ulei si lapte cu ingredientele uscate. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Pastrati 5 varfuri de sparanghel si cateva masline. La compozitia obtinuta adaugati restul de sparanghel taiat in bucati de 1-2 cm si restul de masline, rosiile uscate si doua treimi din branza rasa. Asezonati cu sare, piper si nucsoara macinata si amestecati bine. |
6 Gata | |
7 Gata | Coaceti timp de 35-40 minute pana cand checul devine ferm, are o crusta aurie si trece testul scobitorii. Lasati-l sa se raceasca putin in tava apoi scoateti-l din tava si lasati-l sa se raceasca pe un suport metalic. |