Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline

Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
100 ml ulei de masline, plus extra pentru ungerea tavii
300 g sparaghel (poate fi alb, verde, sau ambele)
200 g faina (se poate folosi si faina integrala sau faina fara gluten)
jumatate de pachet de praf de copt
1 lingurita de cimbru (daca nu aveti proaspat puteti folosi si uscat)
3 oua mari
100 ml lapte
o jumatate de cana masline fara samburi
100 g rosii uscate, taiate grosier
100 g cascaval ras sau parmezan (sau orice branza va place - puteti folosi cas proaspat sau telemea)
o mana de frunze de leurda (optional)
sare
piper proaspat macinat
un varf de lingurita de nucsoara macinata

Un chec aperitiv fabulos pentru mic dejun, pranz, sau o cina lejera.

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acets chec este ideal pentru orice moment al zilei. Gustul proaspat al sparanghelului se potriveste perfect in combinatie cu rosii uscate si cu maslinele. Eu l-am regatit atat cu faina de grau cat si cu faina fara glutem si rezultatul a fost delicios de fiecare data.

In compozitie am folosit si uleiul in care au stat rosiile. Uleiul este aromat si da un plus de gust checului.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 190C sau la 5 cuptorul pe gaz (temperatura moderata-mare).

2
Gata

Prepararea si gatirea sparanghelului:

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel.
Puneti apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugati sparanghelul si lasati-l sa fiarba timp de 2 minute, sparanghelul verde si 5 minute cel alb. Scurgeti-l si treceti-l repede sub jet de apa rece sau in puneti in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire si scurgeti bine.

3
Gata

Amestecati faina cu praful de copt si cu cimbrul.

4
Gata

Amestecati ouale cu laptele si uleiul. Bateti cu telul pana cand obtineti un amestec omogen.

5
Gata

Amestecati amestecul de oua, ulei si lapte cu ingredientele uscate. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Pastrati 5 varfuri de sparanghel si cateva masline. La compozitia obtinuta adaugati restul de sparanghel taiat in bucati de 1-2 cm si restul de masline, rosiile uscate si doua treimi din branza rasa. Asezonati cu sare, piper si nucsoara macinata si amestecati bine.

6
Gata

Ungeti cu ulei o tava de copt (cu dimensiuni de aproximativ 22 x 10 x 5 cm) sau folosti hartie de copt. Turnati compozitia obtinuta apoi puneti varfurile de sparanghel, maslinele si branza ramasa pe deasupra.

7
Gata

Coaceti timp de 35-40 minute pana cand checul devine ferm, are o crusta aurie si trece testul scobitorii. Lasati-l sa se raceasca putin in tava apoi scoateti-l din tava si lasati-l sa se raceasca pe un suport metalic.
Lasati sa se raceasca complet inainte de-l taia. E bun la micul dejun, la pranz sau la cina. La pranz sau cina poate fi acompaniat de o salata verde, iar la micul dejun de un iaurt.

Loulou

previous
Mancarica de verdeturi de primavara – de post
next
Falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si castraveti
previous
Mancarica de verdeturi de primavara – de post
next
Falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si castraveti

Add Your Comment