Ingredients
- 200 g faina de grau alba sau integrala sau orice alta faina fara gluten (eu am folosit faina de sorg)
- 150 g faina de migdale
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 350 g piure de dovleac copt
- 80 g ulei de cocos
- 3 oua
- 100 g zahar de cocos sau zahar brun
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1 lingurita flori uscate de lavanda de uz alimentar
Instructiuni
Acest chec cu dovleac copt si lavanda cuprinde o explozie de arome: dovleacul copt cu aroma lui tomnatica, lavanda cu aroma ei linistitoare de vara si peste toate vine scortisoara si celelalte condimente cu aromele lor ce duc cu gandul la iarna. Combinatia este inedita si surprinzatoare. Merita incercat.
Poti prepara acest chec in varianta cu sau fara gluten.
Etape
1 Gata | Daca nu ai dovleac deja copt prima etapa este coacerea dovleacului. Pentru aceasta reteta ai nevoie cam de jumatate dintr-un dovleac mediu. |
2 Gata | Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: faina de grau (sau fara gluten), faina de migdale, praful de copt, sarea si condimentele. |
3 Gata | |
4 Gata | Dupa ce s-a copt dovleacul coboara temperatura la cuptorului la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie). |
5 Gata | Intr-un alt bol cantareste 350 g din piureul de dovleac obtinut. Daca iti mai ramane piure poti sa incerci si aceasta reteta. |
6 Gata | Adauga amestecul de faina peste amestecul de dovleac si amesteca usor pana se incorporeaza bine obtii o compozitie omogena. Adauga florile de lavanda si amesteca usor pana se incorporeaza in compozitie. |
7 Gata |