Chec cu dovleac copt si lavanda

Chec cu dovleac copt si lavanda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
200 g faina de grau alba sau integrala sau orice alta faina fara gluten (eu am folosit faina de sorg)
150 g faina de migdale
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita de sare
350 g piure de dovleac copt
80 g ulei de cocos
3 oua
100 g zahar de cocos sau zahar brun
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/2 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita flori uscate de lavanda de uz alimentar

Un chec cu o explozie de arome

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 10
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acest chec cu dovleac copt si lavanda cuprinde o explozie de arome: dovleacul copt cu aroma lui tomnatica, lavanda cu aroma ei linistitoare de vara si peste toate vine scortisoara si celelalte condimente cu aromele lor ce duc cu gandul la iarna. Combinatia este inedita si surprinzatoare. Merita incercat.
Poti prepara acest chec in varianta cu sau fara gluten.

Etape

1
Gata

Daca nu ai dovleac deja copt prima etapa este coacerea dovleacului. Pentru aceasta reteta ai nevoie cam de jumatate dintr-un dovleac mediu.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade C / 6 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata spre mare).
Poti coace dovleacul in coaja sau curatat. Taie dovleacul in felii si pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace dovleacul timp de 30-40 minute sau pana cand devine moale.

2
Gata

Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: faina de grau (sau fara gluten), faina de migdale, praful de copt, sarea si condimentele.

3
Gata

Dupa ce dovleacul s-a copt lasa-l sa se raceasca putin. Daca l-ai copt cu tot cu coaja poti sa iei miezul de pe coaja cu o lingura. Daca a fost copt deja curatat poti sa-l pasezi direct. Paseaza dovleacul cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucatarie pana cand obtii un piure omogen.

4
Gata

Dupa ce s-a copt dovleacul coboara temperatura la cuptorului la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

5
Gata

Intr-un alt bol cantareste 350 g din piureul de dovleac obtinut. Daca iti mai ramane piure poti sa incerci si aceasta reteta.
Peste dovleac adauga zaharul, uleiul de cocos topit, extractul de vanilie, si ouale.
Amesteca bine pana se omogenizeaza.

6
Gata

Adauga amestecul de faina peste amestecul de dovleac si amesteca usor pana se incorporeaza bine obtii o compozitie omogena. Adauga florile de lavanda si amesteca usor pana se incorporeaza in compozitie.
Toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Mai presara cateva flori de lavanda pe deasupra.
Coace timp de 40-50 minute sau pana trece testul scobitorii.

7
Gata

Lasa checul sa se raceasca in tava 10 minute apoi scoate-l din tava si lasa sa se raceasta de tot inainte de a-l taia.
Daca ti-a ramas piure poti pregati si un "Pumpkin spice latte" pe care sa il servesti alaturi de o felie de chec cu dovleac copt si lavanda.

Loulou

previous
Salata thai cu piept de pui si mango verde
next
Granola sarata si condimentata
previous
Salata thai cu piept de pui si mango verde
next
Granola sarata si condimentata

Add Your Comment