Ingredients
- o legatura de sparanghel
- 3 dovlecei mici
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 cana de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 5 oua, batute usor
- 1/2 cana cascaval ras sau parmezan ras
- 1/3 cana boabe de mazare (proaspata sau congelata)
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/4 cana frunze de menta maruntite
- 2 linguri frunze de patrunjel tocate marunt
- 120g branza de capra rupta in bucati mici
- sare
- piper
Instructiuni
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 190C sau la 5 cuptorul pe gaz (temperatura moderata-mare). Ungeti cu ulei o tava de copt (cu dimensiuni de aproximativ 22 x 10 x 5 cm) sau folosti hartie de copt. |
2 Gata | Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o delicioasa supa de sparanghel. |
3 Gata | Dati dovleceii prin razatoarea mare, presarati cu sare si lasati timp de 15 minute pentru a lasa cat mai mult lichid. Puneti apoi dovleceii intr-o sita si stoarceti bine apasand cu o lingura pentru a scurge cat mai bine lichidul. |
4 Gata | Intr-un vas amestecati dovleceii bine scursi, ceapa tocata marunt, faina, praful de copt, ouale, branza rasa, mazarea, uleiul, menta si patrunjelul tocate marunt, sparanghelul tocat marunt si branza de capra. Amestecati bine si asezonati cu sare si piper. Puneti amestecul obtinut in tava tapetata, apoi decorati cu tijele de sparanghel si mai presarati parmezan ras deasupra. Coaceti timp de 45-50 minute pana cand checul devine ferm, are o crusta aurie si trece testul scobitorii. Lasati-l sa se raceasca in tava. |