Ingredients
Pentru cartofi
- 1 - 1,5 kg cartofi noi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Pentru pesto
- 2 legaturi de leustean
- 3-4 fire de usturoi verde
- 40 g migdale copate intregi sau fulgi de migdale usor prajiti
- 3 linguri ulei de masline
- 50 g parmezan ras (daca nu ai parmezan merge si cu o branza cremoasa de capra)
- zeama de la jumatate de lamaie
- sare
- piper
Instructiuni
Ti se parte curios sa faci pesto din leustean? Ei bine, poti obtine din el un pesto delicios.
Cartofii noi sunt super gustosi, insa daca ii pui alaturi de un pesto de leustean combinatia este senzationala.
Cartofii pot fi prajiti sau copti. Iar daca nu iti place leusteanul pesto poate fi facut cu leurda, sau cu patrunjel.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius (treapta 7 la cuptorul pe gaz, temeperatura mare). |
2 Gata | Spala bine cartofii si pune-i in apa in care presari o mana de sare. Lasa sa se inmoaie timp de 10 minute. |
3 Gata | Taie cartofii in jumatati sau sferturi sau poti sa ii lasi intregi daca sunt micuti. |
4 Gata | Cat cartofii sunt in cuptor prepara sosul pesto. |
5 Gata |
One Comment Hide Comments
O bunatate! Abia astept sa incerc reteta asta minunata!