Cartofi gratinati cu branza si mangold

Cartofi gratinati cu branza si mangold

Ingrediente

Portii
3-4 cartofi medii
2 legaturi mari de mangold
o ceapa mica
2 catei de usturoi
1 lingura de ulei
unt cat o nuca
150 g branza (telemea de capra, de oaie, branza de burduf, cas sau orice alta branza va place)
50 g cascaval sau Emmental ras
sare
piper

O combinatie de gusturi surprinzatoare

  • 1 ora si 15 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Mangoldul se mai numeste si sfecla elvetiana. Sfecla, pentru ca este inrudit cu aceasta, iar elvetiana, pentru ca a fost mentionat pentru prima oara intr-o carte despre plante publicata in Bazel, Elvetia, in 1596.
Acum il puteti gasi si in piete sau supermarketuri.
Daca nu aveti mangold puteti folosi stevie sau spanac.
Am pregatit aceasta reteta cu branza de capra, insa puteti folosi orice fel de branza aveti la indemana.
Acest gratin se poate servi ca si garnitura alaturi de fripturi, dar poate fi la fel de bun si simplu, alaturi de o salata.

1
Gata

Frunzele de mangold se spala bine si se scurg. Se indeparteaza nervura de pe mijlocul frunzei. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei. Cand uleiul este incins se pun ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine translucida se adauga frunzele de mangold taiate grosier. Cand frunzele incep sa se inmoaie se asezoneaza cu sare si piper si se da tigaia deoparte.

2
Gata

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C (treapta 4 la cuptorul pe gaz - foc mediu).

3
Gata

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii foarte subtiri. De preferat sa fie taiati cu mandolina, pentru a fi taiati uniform.
Se unge o tava de copt cu unt. Se aseaza aproximativ o treime din feliile de cartofi. Apoi se presara jumatate din branza rasa si deasupra se pune jumatate din cantitatea de mangold sotat. Apoi se aseaza al doila strat de cartofi, a doua jumatate din cantitatea de branza si restul de mangold. Ultimul strat este de cartofi, peste care se pune cascavalul ras.

4
Gata

Se baga tava in cuptor si se coace pana cand cartofii se rumenesc si capata o culoare aurie.

inapoi
Tarta cu ardei copti si branza de capra
inainte
Legume coapte cu mamaliga
previous
Tarta cu ardei copti si branza de capra
next
Legume coapte cu mamaliga

Add Your Comment