Ingredients
- 3-4 cartofi medii
- 2 legaturi mari de mangold
- o ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei
- unt cat o nuca
- 150 g branza (telemea de capra, de oaie, branza de burduf, cas sau orice alta branza va place)
- 50 g cascaval sau Emmental ras
- sare
- piper
Instructiuni
Mangoldul se mai numeste si sfecla elvetiana. Sfecla, pentru ca este inrudit cu aceasta, iar elvetiana, pentru ca a fost mentionat pentru prima oara intr-o carte despre plante publicata in Bazel, Elvetia, in 1596.
Acum il puteti gasi si in piete sau supermarketuri.
Daca nu aveti mangold puteti folosi stevie sau spanac.
Am pregatit aceasta reteta cu branza de capra, insa puteti folosi orice fel de branza aveti la indemana.
Acest gratin se poate servi ca si garnitura alaturi de fripturi, dar poate fi la fel de bun si simplu, alaturi de o salata.
Etape
1 Gata | Frunzele de mangold se spala bine si se scurg. Se indeparteaza nervura de pe mijlocul frunzei. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei. Cand uleiul este incins se pun ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine translucida se adauga frunzele de mangold taiate grosier. Cand frunzele incep sa se inmoaie se asezoneaza cu sare si piper si se da tigaia deoparte. |
2 Gata | Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C (treapta 4 la cuptorul pe gaz - foc mediu). |
3 Gata | Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii foarte subtiri. De preferat sa fie taiati cu mandolina, pentru a fi taiati uniform. |
4 Gata |