Ingredients
- 3-4 carnati proaspeti mai mari sai 6-8 daca sunt micuti
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov mediu sau 2 morcovi micuti
- 1 tija de telina apio
- 1 ardei rosu sau galben (au am folosit o jumatate de ardei gras galben si o junatate de ardei capia rosu)
- 300 g rosii cubulete din conserva (eu am pus rosii pasate plus o mana de rosii cherry)
- 400 g fasole fiarta (poate sa fie din conserva)
- 200 ml supa de legume (sau apa)
- 2 lingurite de mustar
- o mana de patrunjel verde tocat (optional)
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Aceasta retea este o reinterpretare a clasicului fel de mancare fasole cu carnati, doar ca este gatita in totalitate la cuptor si are in plus multe legume pe langa boabele de fasole.
Optional mai poti adauga si boabe de mazare, pentru un plus de culoare.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 220C/200C ventilatie/treapta 7 la cuptorul pe gaz/ temperatura mare. |
2 Gata | Curata legumele si taia-le in forma sau marimea care iti place. Eu am taiat ceapa solzisori, morcovii rondele, telina apio feliute, iar ardeiul patratele de 1 cm. Pune legumele intr-o tava si stropeste-le cu doua linguri de ulei. Adauga un praf de sare si amesteca bine. Coace legumele timp de 15 minute. |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata |