Carnati cu fasole si multe legume la cuptor

Carnati cu fasole si multe legume la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
3-4 carnati proaspeti mai mari sai 6-8 daca sunt micuti
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie
1 morcov mediu sau 2 morcovi micuti
1 tija de telina apio
1 ardei rosu sau galben (au am folosit o jumatate de ardei gras galben si o junatate de ardei capia rosu)
300 g rosii cubulete din conserva (eu am pus rosii pasate plus o mana de rosii cherry)
400 g fasole fiarta (poate sa fie din conserva)
200 ml supa de legume (sau apa)
2 lingurite de mustar
o mana de patrunjel verde tocat (optional)
sare
piper proaspat macinat

Un fel de mancare traditional, reiventat intr-o varianta mai sanatoasa

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta retea este o reinterpretare a clasicului fel de mancare fasole cu carnati, doar ca este gatita in totalitate la cuptor si are in plus multe legume pe langa boabele de fasole.

Optional mai poti adauga si boabe de mazare, pentru un plus de culoare.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 220C/200C ventilatie/treapta 7 la cuptorul pe gaz/ temperatura mare.

2
Gata

Curata legumele si taia-le in forma sau marimea care iti place. Eu am taiat ceapa solzisori, morcovii rondele, telina apio feliute, iar ardeiul patratele de 1 cm. Pune legumele intr-o tava si stropeste-le cu doua linguri de ulei. Adauga un praf de sare si amesteca bine. Coace legumele timp de 15 minute.

3
Gata

Dupa 15 minute adauga carnatii peste legume. Daca sunt mai mari poti sa ii tai in 2 sau 3. Daca sunt micuti poti sa ii lasi intregi. Coace carnatii alaturi de legume timp de 10-12 minute.

4
Gata

Dupa 10-13 minute redu temperatura la 200C/180C ventilatie/treapta 6 la cuptorul pe gaz/ temperatura moderata-mare.
Adauga rosiile din conserva, fasolea, rosiile cherry, daca le folosesti, mustarul si supa sau apa si amesteca bine. Da tava la cuptor timp de 35 minute.

5
Gata

Dupa ce scoti tava din cuptor poti adauga o mana de frunze de patrunjel tocate. Poti servi alaturi de castraveti murati, cu orez sau mamaliga.

Loulou

previous
Prajitura cu ciocolata, cardamom si alune de padure – fara gluten
next
Placinta pastorului – reteta vegana (de post) sau vegetariana
previous
Prajitura cu ciocolata, cardamom si alune de padure – fara gluten
next
Placinta pastorului – reteta vegana (de post) sau vegetariana

Add Your Comment