Ingredients
- 8 foi proaspete de lasagna
- 450-500 g sparanghel (avem nevoie de 24 de fire)
Pentru pesto
- 80 g coriandru (frunze si tulpini - cam doua legaturi - sau o legatura de coriandru si una de patrunjel)
- 80 alune de padure prajite
- 2 lingurite de seminte de coriandru usor prajite
- 1 lingura de coaja de lamaie rasa
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 1-2 catei de usturoi
- 120 ml ulei de masline
Pentru sosul de iaurt
- 300 g iaurt grecesc
- 200 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 1-2 catei de usturoi
- 1 lingura de faina de tapioca sau faina de grau
- 80 g pecorino sau parmezan
- 70 g mozzarella uscata
- un varf de lingurita de nuscoara rasa
- sare
- piper
Instructiuni
Sparanghelul este bun in orice forma: sotat in putin unt, la cuptor, la gratar, blansat, in supe, in tarte, dar aceata reteta de cannelloni cu sparanghel si coriandru, intr-un sos usor de iaurt, inspirata de Yotam Ottolenghi este pur si simplu senzationala, avand o combinatie de savori si arome care se completeaza perfect.
Daca esti ca si mine si consideri ca e prea puternica aroma data de coriandru, poti folosi o legatura de coriandru si una de patrunjel. In acest fel obtii o aroma mai echilibrata. Poti sa folosesti un pesto doar de patrunjel in care sa folosesti nuci sau migdale prajite sau poti sa iti pui imaginatia la incercare si sa folosesti ce combinatie vrei.
Etape
1 Gata | Sosul pesto |
2 Gata | Sosul de iaurt |
3 Gata | Se spala sparanghelul si se curata coditele de partea lemnoasa cu ajutorul unui peeler. Se taie tijele astfel incat sa fie toate la aceiasi lungime. |
4 Gata | Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. |
5 Gata | O treime din sosul pesto se pune deoparte pentru mai tarziu. |
6 Gata | Se pune o foaie de lasagna suprafata de lucru si se unge suprafata foii cu pesto. Se pun trei fire de sparanghel si se ruleaza foaia. Se obtine astfel un cannelloni. Se pune ruloul ontinut in tava peste sosul de iaurt si se repeta operatiunea pana cand se termina foile de lasagna, sosul pesto si sparanghelul. Se toarna restul de sos de iaurt pe deasupra rulourilor si se baga tava in cuptor. Se coace timp de 35 minute pana cand capata o nuanta aurie. |
7 Gata |