Cannelloni cu sparanghel, pesto de coriandru si sos de iaurt

Cannelloni cu sparanghel, pesto de coriandru si sos de iaurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
8 foi proaspete de lasagna
450-500 g sparanghel (avem nevoie de 24 de fire)
Pentru pesto
80 g coriandru (frunze si tulpini - cam doua legaturi - sau o legatura de coriandru si una de patrunjel)
80 alune de padure prajite
2 lingurite de seminte de coriandru usor prajite
1 lingura de coaja de lamaie rasa
1 lingura de zeama de lamaie
1-2 catei de usturoi
120 ml ulei de masline
Pentru sosul de iaurt
300 g iaurt grecesc
200 ml lapte
2 galbenusuri
1-2 catei de usturoi
1 lingura de faina de tapioca sau faina de grau
80 g pecorino sau parmezan
70 g mozzarella uscata
un varf de lingurita de nuscoara rasa
sare
piper

O reteta care surprinde prin prospetime

  • 1 ora si 40 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingredients

  • Pentru pesto

  • Pentru sosul de iaurt

Instructiuni

Sparanghelul este bun in orice forma: sotat in putin unt, la cuptor, la gratar, blansat, in supe, in tarte, dar aceata reteta de cannelloni cu sparanghel si coriandru, intr-un sos usor de iaurt, inspirata de Yotam Ottolenghi este pur si simplu senzationala, avand o combinatie de savori si arome care se completeaza perfect.
Daca esti ca si mine si consideri ca e prea puternica aroma data de coriandru, poti folosi o legatura de coriandru si una de patrunjel. In acest fel obtii o aroma mai echilibrata. Poti sa folosesti un pesto doar de patrunjel in care sa folosesti nuci sau migdale prajite sau poti sa iti pui imaginatia la incercare si sa folosesti ce combinatie vrei.

Etape

1
Gata

Sosul pesto

Intr-un blender se pune coriandrul tocat grosier, alunele de padure, coaja de lamaie, zeama de lamaie, semintele de coriandru, usturoiul, sare, piper si 60 ml ulei de masline. Maruntiti cu ajutorul blenderului pana cand se obtine un amestec omogen.

2
Gata

Sosul de iaurt

Intr-ul bol puneti iaurtul, laptele, galbenusurile, usturoiul zdrobit, faina, parmezanulsi mozzarella rase, sare, piper, nucsoara. Se amesteca bine.

3
Gata

Se spala sparanghelul si se curata coditele de partea lemnoasa cu ajutorul unui peeler. Se taie tijele astfel incat sa fie toate la aceiasi lungime.

4
Gata

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Se toarna jumatate din sosul de iaurt intr-o tava cu dimensiunile 34 cm x 24 cm.

5
Gata

O treime din sosul pesto se pune deoparte pentru mai tarziu.
Doua treimi din sos se folosesc pentru foile de lasanga.

6
Gata

Se pune o foaie de lasagna suprafata de lucru si se unge suprafata foii cu pesto. Se pun trei fire de sparanghel si se ruleaza foaia. Se obtine astfel un cannelloni. Se pune ruloul ontinut in tava peste sosul de iaurt si se repeta operatiunea pana cand se termina foile de lasagna, sosul pesto si sparanghelul. Se toarna restul de sos de iaurt pe deasupra rulourilor si se baga tava in cuptor. Se coace timp de 35 minute pana cand capata o nuanta aurie.

7
Gata

Inainte de a servi amestecati pesto-ul pastrat cu 3 linguri de ulei de masline si cu o lingura de zeama de lamaie. Turnati sosul obtinut peste canelloni si serviti cald.

Loulou

previous
Panna cotta cu muguri de brad
next
Muffins cu cirese si ciocolata
previous
Panna cotta cu muguri de brad
next
Muffins cu cirese si ciocolata

Add Your Comment