Ingredients
- 300 - 400 g cozonac
- 4 oua
- 300 ml lapte
- coaja rasa de la o lamaie sau portocala
- 2 pliculete zahar vanilat sau o lingurita extract de vanilie
- 2 linguri de zahar (optional) (Eu nu am pus deloc zahar, pentru ca am avut un cozonac dulce. Daca faci o budinca de paine sau ai prajituri mai putin dulci, atunci poti pune zahar dupa gust)
- o lingura de unt
Instructiuni
Aceasta reteta se poate prepara cu orice fel de resturi: de cozonac, de chec, padispan, croasante, mucenici. Budinca se poate prepara si cu resturi de paine.
Se prepara foarte simplu si rapid si poti sa dai o viata noua resturilor de prajituri, pe care altfel poate le-ai arunca.
Ai nevoie doar de lapte, oua si optional poti adauga ceva arome. Mai poti adauga stafide sau alte fructe uscate.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Unge o tava (20 cm x 30 cm) sau tavite individuale cu unt. |
4 Gata |