Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
300 - 400 g cozonac
4 oua
300 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie sau portocala
2 pliculete zahar vanilat sau o lingurita extract de vanilie
2 linguri de zahar (optional) (Eu nu am pus deloc zahar, pentru ca am avut un cozonac dulce. Daca faci o budinca de paine sau ai prajituri mai putin dulci, atunci poti pune zahar dupa gust)
o lingura de unt

Un mod simplu si rapid de a folosi resturile de cozonac

  • 30 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta reteta se poate prepara cu orice fel de resturi: de cozonac, de chec, padispan, croasante, mucenici. Budinca se poate prepara si cu resturi de paine.

Se prepara foarte simplu si rapid si poti sa dai o viata noua resturilor de prajituri, pe care altfel poate le-ai arunca.

Ai nevoie doar de lapte, oua si optional poti adauga ceva arome. Mai poti adauga stafide sau alte fructe uscate.

 

 

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata)

2
Gata

Intr-un bol amesteca laptele, ouale, aromele si zaharul (daca folosesti).

3
Gata

Unge o tava (20 cm x 30 cm) sau tavite individuale cu unt.
Pune cozonacul taiat felii sau cubulete intr-un strat. Toarna compozitia de ou si lapte peste cozonac. Lasa cozonacul sa se imbibe bine apoi mai pune un rand de cozonac si toarna din nou din compozitia de ou si lapte.
Dupa ce ai pus tot cozonacul si laptele cu ou, pune pe deasupra cateva bucatele de unt.
Budinca se coace cam 25 - 30 de minute sau pana cand devine usor rumena.

4
Gata

Se poate servi calda sau rece, dar e mai buna calda. Se poate pudra cu zahar pudra sau se poate servi cu iaurt, smantana sau frisca si fructe proaspete.

Loulou

previous
Pasca cu urda, fara aluat
next
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac
previous
Pasca cu urda, fara aluat
next
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac

Add Your Comment