• Home
  • Deserturi
  • Budinca de chia cu lapte de cocos, susan negru si fructe exotice

Budinca de chia cu lapte de cocos, susan negru si fructe exotice

Budinca de chia cu lapte de cocos, susan negru si fructe exotice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
200 ml lapte de cocos
200 ml lapte de migdale
4 linguri cu varf de chia
coaja de la jumatate de lamaie (opoti inlocui cu o lingurita de extract de vanilie)
1 lingura sirop de agave sau miere (daca vrei mai dulce, poti sa mai adaugi, dupa gust)
1 lingura seminte de susan negru
jumatate de ananas sau un mango
2 fructe de kaki sau 2 banane
2 fructe ale pasiunii
Optional cateva seminte de rodie sau frunze de menta pentru decor

Cel mai simplu si hranitor desert

  • 3 ore si 10 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Budinca de chia e un preparat foarte versatil. O poti prepara cu orice fel de lapte, poti adauga tot felul de seminte si arome si poti alege fructele dupa bunul plac.
De data aceasta am ales sa prepar budinca de chia cu lapte de cocos si sa adaug seminte de susan negru.

Susanul negru contine 60% mai mult calciu decat susanul alb precum si cantitati mari de proteine, fier si magneziu. 1 gram seminte susan negru contin 85 miligrame calciu, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, zinc, seleniu, lecitina, vitaminele E, B1, B6, B9, care sunt usor de asimilat.
Semintele de chia au si ele beneficii importante pentru organnism. Imbunatatesc digestia, pentru ca sunt bogate in fibre, asa ca ajuta organismul sa echilibreze nivelul de insulina. Totodata, acestea regleaza tranzitul intestinal si ofera senzatia de satietate. semintele de chia sunt si o importanta sursa de calciu.

Si pentru ca laptele de cocos merge bine cu fructele exotice am folosit ananas, fructul pasiunii si kaki, dar se potriveau si banane sau mango. Poti incerca orice combinatie.

Aceasta budinca poate fi un mic dejun delicios, o gustare sanatoasa sau un desert lejer.

Etape

1
Gata

Intr-un bol mare amesteca laptele de cocos, laptele de migdale, siropul de agave sau mierea, coaja rasa de lamaie, semintele de chia si semintele de susan. Amesteca pana se omogenizeaza bine. Acopera bolul si lasa-l la rece timp de cel putin 3 ore sau peste noapte.
Semintele de chia vor absorbi lichidul, vor creste in volum si vor deveni gelatinoase, amestecul capatand aspectul de budinca.

2
Gata

Taie fructele in cubulete sau in forma si dimensiunea dorita. Repartizeaza budinca de chia in boluri sau in pahare, alaturi de fructe. Foloseste imaginatia pentru a le aseza cat mai apetisant. Poti folosi ca decor nuci, seminte, fulgi de cocos, seminte de rodie sau frunze de menta.

Loulou

previous
Tocanita de pipote si inimi de pui
next
Tabbouleh cu orez si pastarnac copt cu turmeric si susan
previous
Tocanita de pipote si inimi de pui
next
Tabbouleh cu orez si pastarnac copt cu turmeric si susan

Add Your Comment