• Home
  • Deserturi
  • Budinca de chia cu gem de capsuni cu chia – reteta vegana

Budinca de chia cu gem de capsuni cu chia – reteta vegana

Budinca de chia cu gem de capsuni cu chia – reteta vegana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru budinca de chia
400 ml lapte vegetal neindulcit la alegere (daca nu vrei o reteta vegana, de post, poti folosi si lapte de vaca)
4 linguri de seminte de chia
coaja de la jumatate de portocala
jumatate de lingurita de extract de vanilie
miere sau sirop de agave dupa gust
Pentru gemul de capsuni cu chia
400 g capsuni proaspete sau congelate
miere sau sirop de agave dupa gust
2 linguri de seminte de chia
sucul de la o jumatate de portocala

O budinca simplu de preparat, perfecta pentru o dieta echilibrata

  • 2 ore
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

  • Pentru budinca de chia

  • Pentru gemul de capsuni cu chia

Instructiuni

Budinca de chia si gem de capsuni cu chia reprezinta o combinatie perfecta pentru un mic dejun sau desert sanatos, vegan (de post) si usor si rapid de preparat. Aceasta reteta este ideala pentru cei care doresc sa se bucure de un dulce fara adaos de zahar rafinat si sa profite de beneficiile nutritionale ale semintelor de chia.

Este un preparat versatil. Poti folosi laptele preferat, fructele preferate si aromele preferate.

Beneficiile semintelor de chia
Semintele de chia sunt considerate un superaliment datorita profilului lor nutritional impresionant. Sunt bogate in Omega-3, care contribuie la sanatatea inimii si a creierului. Reprezinta o excelenta sursa de fibre, care ajuta la digestie si mentin un tranzit intestinal sanatos si de antioxidanti, care protejeaza celulele de stresul oxidativ si ajuta la prevenirea imbatranirii premature.
Pentru vegani si vegetarieni semintele de chia ofera o sursa de proteine vegetale de calitate.

Etape

1
Gata

Incepe prin a prepara budinca de chia.
Intr-un vas adauga laptele, semintele de chia, coaja de portocala si extractul de vanilie. Eu am adaugat 1-2 lingurite de miere. Tu poti sa adaugi miere sau sirop de agave in functie de cat de dulce vrei sa fie budinca.
Amesteca totul foarte bine, acopera vasul si da-l la frigider pentru cel putin 2 ore. Cel mai bine este sa lasi budinca sa stea peste noapte.

In loc de coaja de portocala si vanilie poti aromatiza budinca si cu scortisoara sau cardamom, sau alte condimente preferate pentru un plus de savoare.

2
Gata

Pentru gemul de capsuni pune capsunile intr-o cratita si adauga sucul de la o jumatate de portocala. Pune cratita pe foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiarba lasa timp de 10-15 minute, pana cand fructele se inmoaie.
Da cratita la o parte si lasa sa se raceasca putin.

Poti folosi si alte fructe, precum zmeura sau afline, sau mix de fructe de padure. Poti incerca si cu fructe exotice, precum mango.

3
Gata

Dupa ce capsunile s-au racit putin zdrobeste-le cu ajutorul furculitei sau al unui blender, apoi adauga doua linguri de seminte de chia si miere sau sirop de agave dupa gust.
Amesteca totul bine, si lasa sa se raceasca complet. Semintele de chia vor ingrosa gemul pe masura ce se raceste. Pune gemul intr-un borcan sterilizat si pastreaza-l la rece. Gemul se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

4
Gata

Serveste budinca de chia alaturi de gemul de capsuni. Poti sa asezi budinca de chia si gemul in straturi, in boluri, pahare sau borcane de sticla.
Poti servi cu fructe proaspete pe deasupra, sau poti presara nuci, fistic, seminte sau ciocolata rasa.

Incearca si tu aceasta reteta sanatoasa de budinca de chia cu gem de capsuni si chia si impartaseste cu noi parearea ta! Fa-ti propriul desert vegan personalizat si bucura-te de toate beneficiile semintelor de chia.

Loulou

previous
Supa de conopida coapta: Reteta perfecta, beneficii si sfaturi practice
next
Mucenici moldovenesti umpluti cu nuca
previous
Supa de conopida coapta: Reteta perfecta, beneficii si sfaturi practice
next
Mucenici moldovenesti umpluti cu nuca

Add Your Comment