Budinca cremoasa de orez cu lapte cu prune coapte

Budinca cremoasa de orez cu lapte cu prune coapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru prunele coapte
10-12 prune, nu foarte coapte
3 linguri de zahar brun
3 linguri de suc de mere neindulcit
3 frunze de dafin
Pentru budinca de orez
25 g unt plus unt pentru uns tava de copt
4 linguri de zahar
90 g de orez (de preferinta orez pentru risotto)
650 ml lapte gras
250 ml smantana
1/2 lingurita de nucsoara macinata

Desertul copilariei intr-o abordare surprinzatoare. Contrastul dintre orezul cald, cremos si prunele aromate este senzational.

  • 2 ore si 20 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

  • Pentru prunele coapte

  • Pentru budinca de orez

Instructiuni

Desi timpul de gatire este lung, asteptarea va fi recompensata de o combinatie surprinzatoare de texturi si arome.

Etape

1
Gata

Pentru prunele coapte

Pentru prune preincalziti cuptorul la 200 grade C (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare). Taiati prunele pe jumatate si scoateti samburii. Amestecati prunele cu zaharul intr-un bol, pana cand fructele sunt bine acoperite de zahar. Asezati prunele intr-un vas termorezistent, cu pielita in jos. Stropiti prunele cu sucul de mere si puneti frunzele de dafin printre fructe. Coaceti timp de 25-30 minute, pana cand fructele se inmoaie. Lasati apoi fructele sa se raceasca.

2
Gata

Pentru budinca

Ungeti cu unt un vas termorezistent cu capacitatea de un litru. Adaugati toate ingredientele pentru budinca, mai putin nucsoara, apoi amestecati. Presarati nucsoara pe deasupra, introduceti vasul in cuptor si reduceti temperatura la 150 grade C (treapta 2 la cuptorul pe gaz, temperatura mica).

3
Gata

Coaceti timp de 10-15 minute apoi amestecati usor. Introduceti din nou budinca in cuptor si coaceti timp de o ora si 45 de minute, pana cand capata o culoare aurie. Dupa ce este gata, lasati budinca sa se odihneasca timp de 10 minute, apoi serviti alaturi de prunele coapte si de siropul lasat de acestea.

Loulou

previous
Tarta cu prune si nuci
next
Rosii umplute cu ciuperci si nuci – reteta de post
previous
Tarta cu prune si nuci
next
Rosii umplute cu ciuperci si nuci – reteta de post

Add Your Comment