Bruschete cu bob verde si feta

Bruschete cu bob verde si feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
300 g bob verde proaspat sau congelat
o legatura mica de tarhon proaspat
ulei de masline
un catel de usturoi
100 g feta
4 linguri iaurt crecesc
sare
piper
paine integrala cu maia

Bruschete cu gust proaspat, bune ca aperitiv sau gustare

  • 25 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Daca nu aveti bob puteti folosi mazare verde proaspata sau congelata (nu de la borcan).
Daca nu va place tarhonul puteti folosi menta in aceasta reteta.

Etape

1
Gata

Umpleti o oala cu apa, adaugati 1 lingurita de sare si o puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele proapat curatate de bob. Se fierb timp de 4-6 minute. Scurgeti apa si puneti bobul intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata sau raciti boabele sub jet de apa rece. Dupa ce s-au racit boabele se scurg bine. Inainte de a le folosi, boabele trebuie curatate de coaja de deasupra.

2
Gata

Zdrobiti usor boabele cu o furculita (nu vrem sa obtinem un pure, ci mai degraba un amestec de boabe zdrobite si boabe intregi). Adaugati tarhonul tocat grosier si stropiti cu ulei de masline. Adaugati sare si piper.

3
Gata

Taiati painea in felii cu grosimea de 1-2 cm. Prajiti feliile de paine pe gratar sau intr-un prajitor de paine. Taiati un catel de usturoi in doua si frecati fiecare felie de paine cu usturoi.

4
Gata

Intr-un bol zdrobiti branza feta si o amestecati cu iaurtul pentru a forma o pasta. Asezonati cu sare si piper daca este nevoie.
Pe fiecare felie de paine frecata cu ustoroi puneti crema de branza iar deasupra bobul cu tarhon.

Loulou

previous
Ghiveci cu legume de vara
next
Chiftelute de dovlecei cu mangold si feta
previous
Ghiveci cu legume de vara
next
Chiftelute de dovlecei cu mangold si feta

Add Your Comment