Ingredients
-
300 g bob verde proaspat sau congelat
-
o legatura mica de tarhon proaspat
-
ulei de masline
-
un catel de usturoi
-
100 g feta
-
4 linguri iaurt crecesc
-
sare
-
piper
-
paine integrala cu maia
Instructiuni
Daca nu aveti bob puteti folosi mazare verde proaspata sau congelata (nu de la borcan).
Daca nu va place tarhonul puteti folosi menta in aceasta reteta.
Etape
1
Gata
|
Umpleti o oala cu apa, adaugati 1 lingurita de sare si o puneti la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati boabele proapat curatate de bob. Se fierb timp de 4-6 minute. Scurgeti apa si puneti bobul intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata sau raciti boabele sub jet de apa rece. Dupa ce s-au racit boabele se scurg bine. Inainte de a le folosi, boabele trebuie curatate de coaja de deasupra. |
2
Gata
|
Zdrobiti usor boabele cu o furculita (nu vrem sa obtinem un pure, ci mai degraba un amestec de boabe zdrobite si boabe intregi). Adaugati tarhonul tocat grosier si stropiti cu ulei de masline. Adaugati sare si piper. |
3
Gata
|
Taiati painea in felii cu grosimea de 1-2 cm. Prajiti feliile de paine pe gratar sau intr-un prajitor de paine. Taiati un catel de usturoi in doua si frecati fiecare felie de paine cu usturoi. |
4
Gata
|