Bomboane raw-vegane cu zmeura

Bomboane raw-vegane cu zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
165 g caju
65 g migdale
15 g fulgi de cocos
35 g miere
15-30 ml ulei de cocos topit si racit
coaja de la un lime sau lamaie
o lingura de suc de lime sau lamaie
1 praf de sare
10-12 zmeure proaspete sau congelate
150 g ciocolata
optional fulgi de cocos sau zmeura liofilizata pentru decor

Se fac usor si sunt delicioase.

  • 4 ore si 10 minute
  • Portii 10
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Sigur vei indragi aceste bomboane raw-vegane cu inima de zmeura si umplutura de caju si migdale, invelite in ciocolata preferata.

Am incercat mai multe feluri de ciocolata, dar cea mai buna combinatie mi s-a parut cea cu ciocolata ruby.

Pentru ca e mai greu sa gasesti ciocolata ruby poti sa incerci cu cioncolata alba in care sa pui niste zmeura liofilizata, sau ciocolata obisnuita, dar cu 70% cacao sau mai putin. Am incercat cu ciocolata neagra, si nu se potriveste umpluturii descrise de mai jos. Daca vrei sa folosesti ciocolata neagra pune mai multa miere in umplutura.

Sunt atat de bune si de aspectuase incat le poti oferi cadou. Eu de exemplu le-am oferit ca niste martisoare comestibile.

Etape

1
Gata

Intr-un blender sau robot de bucatarie adauga nucile caju, migdalele si nuca de cocos. Pulseaza de cateva ori pana cand nucile sunt macinate, dar textura este inca grunjoasa. Nu trebuie sa ajungi pana la consistenta de faina.

2
Gata

Peste nucile macinate adauga un praf de sare, mierea, coaja si sucul de lime sau de lamaie si cam 20 de ml de unt de cocos topit si racit. Pulseaza de cateva ori pana obtii un amestec omogen. Ia o lingura din amestecul obtinut si strange-l in pumn. Daca obtii un bulgare care isi pastreaza forma si nu se dezintegreaza inseamna ca ai obtinut consistenta dorita. Daca amestecul nu este suficient de lipicios si bulgarele se dezintegreaza usor mai adauga cate o lingura de ulei de cocos sau apa pana cand obtii consistenta dorita.

3
Gata

Ia cate o lingura din amestecul obtinut, formeaza o bila apoi aplatizeaz-o intre palme. Pune o zmeura in centru si aduna marginile astfel incat sa o acoperi cu compozitia de nuci. Ruleaza usor intre palme pentru a forma o bila, dar cu atentie ca sa nu zdrobesti zmeura. Repeta operatia pana cand termini compozitia de nuci. Ar trebui sa iasa 10-13 bomboane din cantitatile indicate. Da bomboanele la frigider timp de 30 de minute.

4
Gata

Pune un vas cu apa la incalzit. Rupe ciocolata si pune-o intr-un bol. Cand apa e fierbinte ia vasul de pe foc si pune bolul cu ciocolata deasupra, Bolul cu ciocolata nu trebuie sa atinga apa. Lasa ciocolata sa se topeasca.
Dupa ce s-a topit, pune ciocolata intr-un vas mai mic.

5
Gata

Scoate bomboanele din frigider. Da fiecare bomboana prin ciocolata topita. Pune bomboanele pe hartie de copt. Daca vrei, poti sa preasari fulgi de cocos sau zmeura liofilizata. Da bomboanele la frigider aproximativ 4 ore sau pana cand ciocolata s-a intarit.

6
Gata

Pastreaza bomboanele in frigider, intr-un recipient inchis. Se pastreaza bine timp de 3-4 zile. Nu stiu daca tin mai mult, pentru ca se mananca repede.

Loulou

previous
Salata cu linte, morcovi copti si feta
next
Mucenici moldovenesti
previous
Salata cu linte, morcovi copti si feta
next
Mucenici moldovenesti

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here