Biscuiti Linzer

Biscuiti Linzer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
250 g faina
100 g migdale macinate (faina de migdale)
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara (optional)
250 g unt moale
140 g zahar (poti sa pui 100 daca le vrei mai putin dulci)
1/2 lingurita extract de vanilie sau de migdale (optional)
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita praf de copt
1 ou mare
gem acrisor (caise, afine, coacaze, zmeura)

Fursecuri fine si fragede

  • 1 ora si 30 minute - 2 ore
  • Portii 24
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Acesti biscuiti (fursecuri) sunt foarte fragezi si fini. Partea frumoasa la ei este ca pe masura ce trece timpul se fac din ce in mai fragezi.

Aceasta reteta isi are originile in Austria si a pornit de la tarta Lizer, care este o rata cu aluat fraged si gem.

Etape

1
Gata

Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: faina, migdalele mecinate, sarea, scortisoara si praful de copt. Amesteca pana obtii un amestec omogen.

2
Gata

In alt bol amesteca untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul. Poti amesteca cu lingura, sau un ajutorul unui mixer pana cand zaharul este topit si obtii un amestec aerat si cremos. Adauga apoi oul, extractul de vanilie si coaja de lamaie si amesteca pana se omogenizeaza bine.

3
Gata

Adauga ingredientele uscate peste cele umede si apoi amesteca usor pana se incoporeaza faina si obtii un aluat moale. O probabil o sa ti se para ca este prea moale, dar el se va intari cat va sta la frigider.

4
Gata

Pune aluatul pe o foaie de hartie de copt sau o folie alimentara, imparte-l in doua parti egale carora le dai o forma dreptunghiulara sau de disc. Impacheteaza cele doua bucati de aluat in hartia de copt sau folia alimentara si baga-le la frigider pentru aproximativ 60 minute.

5
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

6
Gata

Scoate din frigider una din cele foua jumatati de aluat. Lasa aluatul la temperatura camerei aproximativ 10 minute, pentru a-l putea intinde mai usor.
Pudreaza suprafata de lucru cu faina din abundenta. Procedeaza la fel si cu sucitorul. Intinde o foaie cu grosimea de aproximativ jumatate de centimetru sau un pic mai subtire. Decupeaza forme rotunde pe care le pui intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Aluatul care ramane dupa ce ai decupat formele il aduni si il intizi din nou si decupezi alte forme.
Coace biscuitii timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand devin aurii pe margine.
Lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava apoi trasnfera-i pe un gratar pentru a se raci complet.

7
Gata

Procedeaza la fel ca mai sus si cu adoua jumatate de aluat, doar ca de data asta se decupeaza mijlocul biscuitelui. Daca nu ai o forma speciala poti sa folosesti un pahar mai mare (de apa) pentru forma de baza si un pahar mai mic (de tuica) pentru a decupa mijlocul. Daca nu, poti sa faci tot biscuiti plini.
Daca faci biscuti decupati trebuie sa tii cont de doua lucuri:
- trebuie sa ai un numar egal de biscuiti plini si biscuiti decupati,
- biscutii decupati au nevoie de mai putine minute de copt: 8-10 minute.

8
Gata

Pudreaza biscutii decupati cu zahar pudra.

9
Gata

Dupa ce ai terminat de copt toti biscuitii si dupa ce s-au racit complet poti trece la asamblarea lor.
Cel mai bine este sa folosesti un gem mai acrisor, pentru a marca bine contractul dintre biscuitele mai dulce si gem.
Unge cu gem biscuitii intregi. Nu trebuie sa mergi chiar pana la marginea biscuitelui, pentru ca oricum gemul se va distribui uniform prin presarea biscuitelui decupat. Aseaza biscuitele decupat deasupra si preseaza usor. Procedeaza la fel cu toti biscuitii.

10
Gata

Se pastreaza foarte bine char mai mult de o saptamana si devin din ce in ce mai fragezi pe zi ce trece.

Loulou

previous
Ratatouille de radacinoase – reteta de post (vegana) sau vegetariana
next
Tarta cu mere si migdale
previous
Ratatouille de radacinoase – reteta de post (vegana) sau vegetariana
next
Tarta cu mere si migdale

Add Your Comment