Ingredients
- 250 g faina
- 100 g migdale macinate (faina de migdale)
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara (optional)
- 250 g unt moale
- 140 g zahar (poti sa pui 100 daca le vrei mai putin dulci)
- 1/2 lingurita extract de vanilie sau de migdale (optional)
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou mare
- gem acrisor (caise, afine, coacaze, zmeura)
Instructiuni
Acesti biscuiti (fursecuri) sunt foarte fragezi si fini. Partea frumoasa la ei este ca pe masura ce trece timpul se fac din ce in mai fragezi.
Aceasta reteta isi are originile in Austria si a pornit de la tarta Lizer, care este o rata cu aluat fraged si gem.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie). |
6 Gata | Scoate din frigider una din cele foua jumatati de aluat. Lasa aluatul la temperatura camerei aproximativ 10 minute, pentru a-l putea intinde mai usor. |
7 Gata | Procedeaza la fel ca mai sus si cu adoua jumatate de aluat, doar ca de data asta se decupeaza mijlocul biscuitelui. Daca nu ai o forma speciala poti sa folosesti un pahar mai mare (de apa) pentru forma de baza si un pahar mai mic (de tuica) pentru a decupa mijlocul. Daca nu, poti sa faci tot biscuiti plini. |
8 Gata | |
9 Gata | Dupa ce ai terminat de copt toti biscuitii si dupa ce s-au racit complet poti trece la asamblarea lor. |
10 Gata |