Biscuiti din turta dulce

Biscuiti din turta dulce

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
150 g unt la temperatura camerei
400 g faina (se poate folosi si faina integrala)
1 ou la temperatura camerei
100 g zahar brun sau zahar de cocos
75 g miere
1 lingura de scortisoara macinata
1 lingura ghimbir macinat
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/2 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
coaja de la o portocala (ai grija sa nu fie tratata)
un praf de sare
100 g ciocolata (optional)
fistic, fulgi de cocos, zmeura liofilizata (optional)

Biscutii perfecti pentru Craciun

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 30
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

De obicei cand se prepara turta dulce se foloseste melasa, insa eu nu am avut si am inlocuit-o cu miere.
Turta dulce, asa cum ii spune s numele este un desert un pic prea dulce pentru mine, asa ca am redus din cantitatea de zahar si de miere.
Eu am ales sa imbrac biscutii de turta dulce in ciocolata, tocmai ca sa evit glazura de zahar. Poti folosi ciocolata alba, ciocolata cu lapte, sau cocolata amaruie, in functie de cat de dulce vrei sa fie rezultatul final.

Etape

1
Gata

Pune untul intr-un bol si amesteca cu mixerul sau cu lingura pana cand devine cremos. Adauga zaharul si mierea si amesteca din nou pana cand se topeste zaharul si obtii un amestec cremos.

2
Gata

Adauga apoi oul, extractul de vanilie si coaja de portocala. Amesteca pana se omogenizeaza.

3
Gata

Intr-un alt bol amesteca ingredientele uscate: faina, scortisoara, ghimbirul, nucsoara, cuisoarele, un praf de sare si praful de copt.

4
Gata

Adauga ingredientele uscate peste amestecul de unt si ou. Framanta pana cand obtii un aluat ferm.
Imparte aluatul in doua, formeaza doua bile, aplatizeaza usor si pune aluatul la frigider acoperit cu folie alimentara, pentru cel putin 3 ore. Daca ai timp poti sa il lasi la frigider si peste noapte.

5
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

6
Gata

Scoate o jumatate din aluat din frigider si lasa-l cateva minute la temperatura camerei. Astfel va fi mai usor de intins. Pudreaza suprafata de lucru, sucitorul si formele de biscuiti cu faina. Intinde o foaie de jumatate de cm grosime, taie biscuitii in formele dorite si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace timp de 10 minute. Lasa biscutii 2- 3 minute in tava apoi lasa-i sa se raceasca complet pe un gratar.
Repeta operatiunea pana cand termini aluatul.

7
Gata

Daca vrei sa glazurezi biscuitii cu ciocolata, pune ciocolata intr-un bol pe care il asezi pe o baie de apa pana cand ciocolata se topeste.
Inmoaie biscutii pe o parte in ciocolata si pune-i pe un gratar. Pe deasupra poti presara fulgi de cocos, fistic tocat sau zmeura liofilizata zdrobita. Lasa biscutii pe gratar pana se intareste ciocolata.
Biscutii de turta dulce sunt perfecti alaturi de un pahar cu lapte, o cana de ceai sau cafea, dar mai ales alaturi de o ciocolata calda.

Loulou

previous
Snitel din vanata cu piure de fasole si rosii coapte – reteta vegana/vegetariana
next
Supa crema de broccoli
previous
Snitel din vanata cu piure de fasole si rosii coapte – reteta vegana/vegetariana
next
Supa crema de broccoli

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here