Ingredients
- 150 g unt la temperatura camerei
- 400 g faina (se poate folosi si faina integrala)
- 1 ou la temperatura camerei
- 100 g zahar brun sau zahar de cocos
- 75 g miere
- 1 lingura de scortisoara macinata
- 1 lingura ghimbir macinat
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- coaja de la o portocala (ai grija sa nu fie tratata)
- un praf de sare
- 100 g ciocolata (optional)
- fistic, fulgi de cocos, zmeura liofilizata (optional)
Instructiuni
De obicei cand se prepara turta dulce se foloseste melasa, insa eu nu am avut si am inlocuit-o cu miere.
Turta dulce, asa cum ii spune s numele este un desert un pic prea dulce pentru mine, asa ca am redus din cantitatea de zahar si de miere.
Eu am ales sa imbrac biscutii de turta dulce in ciocolata, tocmai ca sa evit glazura de zahar. Poti folosi ciocolata alba, ciocolata cu lapte, sau cocolata amaruie, in functie de cat de dulce vrei sa fie rezultatul final.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie). |
6 Gata | Scoate o jumatate din aluat din frigider si lasa-l cateva minute la temperatura camerei. Astfel va fi mai usor de intins. Pudreaza suprafata de lucru, sucitorul si formele de biscuiti cu faina. Intinde o foaie de jumatate de cm grosime, taie biscuitii in formele dorite si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace timp de 10 minute. Lasa biscutii 2- 3 minute in tava apoi lasa-i sa se raceasca complet pe un gratar. |
7 Gata | Daca vrei sa glazurezi biscuitii cu ciocolata, pune ciocolata intr-un bol pe care il asezi pe o baie de apa pana cand ciocolata se topeste. |