Ingredients
- 350 g faina
- 250 unt la temperatura camerei
- 75-100 g zahar (in functie de cat de dulci ii vrei)
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1 ou
- 15 g zmeura liofilizata
- coaja de la o lamaie
- 1 lingura suc de lamaie
- un praf de sare
- optional 100 g ciocolata (alba, ruby sau ciocolata cu lapte)
- zmeura liofilizata pentru decor
Instructiuni
Acesti biscuiti cu zmeura liofilizata si lamaie se topesc in gura. Sunt fragezi, super aromati si simplu de preparat.
Daca ii daruiesti persoanei iubite poti sa le dai forma de inimioare, dar poti sa ii prepari cu orice ocazie, in orice forma.
Pentru un plus de gust si pentru un aspect deosebit poti sa ii treci prin ciocolata alba, sau daca ai, prin ciocolata ruby.
Pentru ca sunt putin acrisori de la lamaie si zmeura merg bine si cu ciocolata clasica cu lapte.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Adauga faina si amesteca pana obtii un aluat ferm. Daca nu se leaga mai adauga o lingura de apa rece, iar daca e prea moale mai adauga un strop de faina. Totul depinde de tipul de faina pe care il folosesti. Framanta aluatul doar pana cand se leaga. Nu are nevoie de multa framantare. Cu cat framanti mai mult, cu atat biscuitii vor pierde din fragezime. |
6 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata). |
7 Gata | |
8 Gata | Coace biscuitii aproximativ 15 minute sau pana capata o culoare usor aurie pe margini. Eu am intors tava la jumatatea timpului. Continua cu aluatul ramas pana termini de copt toti biscuitii. |
9 Gata | |
10 Gata |