Biscuiti cu zmeura liofilizata si lamaie

Biscuiti cu zmeura liofilizata si lamaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
350 g faina
250 unt la temperatura camerei
75-100 g zahar (in functie de cat de dulci ii vrei)
1/2 lingurita extract de vanilie
1 ou
15 g zmeura liofilizata
coaja de la o lamaie
1 lingura suc de lamaie
un praf de sare
optional 100 g ciocolata (alba, ruby sau ciocolata cu lapte)
zmeura liofilizata pentru decor

Fragezi, aromati, deliciosi

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 20
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acesti biscuiti cu zmeura liofilizata si lamaie se topesc in gura. Sunt fragezi, super aromati si simplu de preparat.
Daca ii daruiesti persoanei iubite poti sa le dai forma de inimioare, dar poti sa ii prepari cu orice ocazie, in orice forma.

Pentru un plus de gust si pentru un aspect deosebit poti sa ii treci prin ciocolata alba, sau daca ai, prin ciocolata ruby.

Pentru ca sunt putin acrisori de la lamaie si zmeura merg bine si cu ciocolata clasica cu lapte.

Etape

1
Gata

Intr-un bol pune zaharul si adauga coaja rasa de la o lamaie. Freaca bine zaharul cu coaja de lamaie, folosind degetele, pentru a elibera uleiurile esentiale din coaja de lamaie.

2
Gata

Adauga apoi untul la temperatura camerei si amesteca pana cand devine pufos si aerat.

3
Gata

Adauga apoi sarea, vanilia, zeama de lamaie si oul. Amesteca pana se omogenizeaza.

4
Gata

Incorporeaza zmeura usor zdrobita intre palme.

5
Gata

Adauga faina si amesteca pana obtii un aluat ferm. Daca nu se leaga mai adauga o lingura de apa rece, iar daca e prea moale mai adauga un strop de faina. Totul depinde de tipul de faina pe care il folosesti. Framanta aluatul doar pana cand se leaga. Nu are nevoie de multa framantare. Cu cat framanti mai mult, cu atat biscuitii vor pierde din fragezime.
Lasa aluatul sa se odihneasca la frigider timp de 30 minute.

6
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

7
Gata

Scoate aluatul din frigider si pudreaza suprafata de lucru cu faina. Intinde o foaie de aproximativ jumatate de cm grosime.
Taie biscuitii in forma dorita si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

8
Gata

Coace biscuitii aproximativ 15 minute sau pana capata o culoare usor aurie pe margini. Eu am intors tava la jumatatea timpului.
Lasa biscuitii sa se raceasca cateva minute in tava apoi pune-i pe un gratar pana se racesc complet. Atentie ca sunt foarte fragezi si se pot rupe.

Continua cu aluatul ramas pana termini de copt toti biscuitii.

9
Gata

Poti sa servesti biscutii simpli, sau poti sa ii ornezi cu ciocolata.
Eu am topit ciocolata pe baie de apa, apoi am inmuiat jumatate de bicuite. Am pus biscuitii pe o foaie de hartie de copt. Am presarat zmeura liofilizata zdrobita si i-am lasat pana cand s-a intarit ciocolata.

10
Gata

Acesti biscuiti cu zmeura liofilizata si lamaie se pastreaza bine timp de cateva zile intr-un recipient inchis etans.
Isi pastreaza foarte bine fragezimea si aroma. Sunt ideali de oferit cadou, poate chiar si ca martisor.

Loulou

previous
Tarta cu budinca de orez cu lapte si gem de afine
next
Supa de conopida coapta: Reteta perfecta, beneficii si sfaturi practice
previous
Tarta cu budinca de orez cu lapte si gem de afine
next
Supa de conopida coapta: Reteta perfecta, beneficii si sfaturi practice

Add Your Comment