Ingredients
- 125 g fulgi de ovaz
- 150 g unt la temperatura camerei
- 100 g faina de grau, ovaz sau orez
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura de miere (daca merisoarele sunt foarte dulci poti renunta la miere)
- 1 ou la temperatura camerei
- 100 g merisoare confiate
- 50 g nuci
- 50 g fulgi de cocos
- coaja de la o portocala
- 1-2 linguri de suc de portocala
- ½ lingurita de scortisoara, sau 1 lingurita, daca iti place aroma
- 1 plic de praf de copt
- un praf de sare
Instructiuni
Trebuie neaparat sa incerci acesti biscuiti cu fulgi de ovaz, merisoare si nuci.
Se prepara simplu si rapid si sunt deliciosi.
Poti sa ii prepari si in varianta fara gluten si poti ajusta cantitatea de zahar in functie de cat de dulci sunt merisoarele. De asemenea, poti inlocui merisoarele cu caise sau prune uscate.
O sumedenie de arome se imbina in acest biscuite: fulgi de ovaz usor prajiti, nuci prajite, fulgi de cocos, merisoare, scortisoara, coaja de portocala. Mie mi se par biscuitii perfecti pentru Craciun, dar ii poti prepara in orice moment al anului.
Sunt usor crocanti la exterior si moi la interior, sigur nu te vei opri la un singur biscuite.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata | |
9 Gata | |
10 Gata |