Biscuiti cu ovaz, merisoare si nuci

Biscuiti cu ovaz, merisoare si nuci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
125 g fulgi de ovaz
150 g unt la temperatura camerei
100 g faina de grau, ovaz sau orez
2 linguri de zahar
1 lingura de miere (daca merisoarele sunt foarte dulci poti renunta la miere)
1 ou la temperatura camerei
100 g merisoare confiate
50 g nuci
50 g fulgi de cocos
coaja de la o portocala
1-2 linguri de suc de portocala
½ lingurita de scortisoara, sau 1 lingurita, daca iti place aroma
1 plic de praf de copt
un praf de sare

Biscuiti cu o explozie de arome si texturi, pur si simplu perfecti

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 20
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Trebuie neaparat sa incerci acesti biscuiti cu fulgi de ovaz, merisoare si nuci.
Se prepara simplu si rapid si sunt deliciosi.
Poti sa ii prepari si in varianta fara gluten si poti ajusta cantitatea de zahar in functie de cat de dulci sunt merisoarele. De asemenea, poti inlocui merisoarele cu caise sau prune uscate.

O sumedenie de arome se imbina in acest biscuite: fulgi de ovaz usor prajiti, nuci prajite, fulgi de cocos, merisoare, scortisoara, coaja de portocala. Mie mi se par biscuitii perfecti pentru Craciun, dar ii poti prepara in orice moment al anului.

Sunt usor crocanti la exterior si moi la interior, sigur nu te vei opri la un singur biscuite.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

2
Gata

Pune fulgii de ovaz intr-o tava. Intinde-i pe toata suprafata tavii. Coace-i timp de 7-8 minute sau pana cand devin usor aurii.

3
Gata

Coace apoi nucile pana devin si ele aurii. Indeparteaza pojghita de deasupra si rupe nucile in bucati mai mici.

4
Gata

Intr-un bol pune untul, zaharul si mierea. Amesteca pana cand obtii o crema fina.

5
Gata

Adauga apoi oul, vanilia, coaja rasa de portocala si zeama de portocala. Amesteca pana se incorporeaza totul foarte bine.

6
Gata

Intr-un alt bol amesteca fulgii de ovaz cu faina, scortisoara, praful de sare si praful de copt. Amesteca toate ingredientele uscate foarte bine.

7
Gata

Adauga ingredientele uscate peste amestecul de unt si ou si ameteca foarte bine.

8
Gata

Adauga fulgii de cocos, merisoarele si nucile. Incorporeaza aceste ingrediente in aluat.
Lasa aluatul sa stea la frigider cel putin 30 de minute.

9
Gata

Ia cate putin din compotitie si formeaza bilute cu palmele usor umezite. Aplatizeaza usor biscuitii intre palme. Pune biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace biscuitii timp de 15-18 minute sau pana cand devin usor aurii pe margini.

10
Gata

Lasa biscuitii sa se raceasca cateva minute in tava apoi pune-i pe un gratar pana se racesc complet.
Se pastreaza pana la o saptamana intr-un recipient inchis etans.

Loulou

Pate de ficat de pui cu unt si coniac
previous
Pate din ficat de pui
next
Tarta rustica cu pere si gem de merisoare
Pate de ficat de pui cu unt si coniac
previous
Pate din ficat de pui
next
Tarta rustica cu pere si gem de merisoare

Add Your Comment