Biscuiti cu matcha si lime

Biscuiti cu matcha si lime

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
120 g ulei de cocos (sau unt)
100 g faina de cocos si 50 g faina de tapioca (sau 150 g faina de grau)
50 g miere
1 lingurita de pudra de matcha
1 lingurita extract de vanilie
coaja de la un lime
1 lingura de zeama de lime
1 lingurita de praf de copt
1 praf de sare
75 g ciocolata alba sau neagra (optional)
fistic tocat, pulgi de cocos sau zmeura liofilizata (optional)

Fragezi, deliciosi si surprinzatori

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 24
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Pudra matcha este o formă concentrată de ceai verde. Este de peste 100 de ori mai densă în antioxidanți.
Pe langa ceaiul pe care il poti prepara cu aceasta pudra, se poate folosi in smoothie-uri, sau deserturi, conferind o frumoasa culoare verde preparatelor.
Acesti biscuiti cu matcha si lime sunt perfecti la mesele de sarbatoare, ca de Craciun, dar ii poti pregati in orice moment al anului.
Eu am ales sa ii prepar fara gluten si fara lactoza, insa poti folosi faina normala de grau si unt.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

2
Gata

Intr-un bol amesteca uleiul de cocos pana cand devine cremos apoi adauga mierea si omogenizeaza bine. Adauga esenta sau extractul de vanilie, coaja rasa de lime si zeama de lime si amesteca din nou.

3
Gata

Intr-un alt bol amesteca ingredientele uscate: faina de cocos, faina de tapioca, praful de copt, pudra de matcha si un praf de sare.

4
Gata

Adauga treptat ingredienetel uscate peste amestecul de ulei de cocos si miere. Amesteca pana cand obtii un aluat omogen. Formeaza o bila pe care o aplatizezi usor. Poti sa o lasi in bol si sa acoperi bolul sau sa invlesti aluatul in folie alimentara. Baga aluatul la frigider timp de 30 minute - o ora.

5
Gata

Scoate aluatul din frigider si lasa-l cateva minute sa ajunga la temperatura camerei.
Presara blatul de lucru cu faina si intinde o foaie groasa de jumatate de centimetru. Taie aluatul in formele dorite.
Atentie, daca folosesti faina fara gluten, aluatul e posibil sa fie mai sfaramicios decat daca folosesti faina de grau si biscutii se rup mai usor.
Pune biscutii intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Coace biscutii timp de 10 minute. La mine atat a fost nevoie. Adapteaza in functie de cuptorul tau. Biscuitii trebuie sa fie copti, dar trebuie sa-ti pastreze culoarea verzuie. Eu am scapat prima tura de biscuiti si au devenit aurii.
Scoate biscuitii din tava si lasa-i sa se raceasca pe un gratar de sarma.

6
Gata

Daca vrei sa ii glazurezi cu ciocolata, pune ciocolata intr-un bol pe care il asezi pe o baie de apa pana cand ciocolata se topeste.
Inmoaie biscutii fie pe o parte fie doar varful in ciocolata si pune-i pe gratar. Pe deasupra poti presara pudra de matcha, fulgi de cocos, fistic tocat sau zmeura liofilizata zdrobita. Lasa biscutii pe gratar pana se intareste ciocolata.
Acesti biscuiti cu matcha si lime sunt minunati alaturi de un ceai sau chiar si la cafea.

Loulou

previous
Mic dejun cu banane plantain (banane de gatit)
next
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
previous
Mic dejun cu banane plantain (banane de gatit)
next
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Add Your Comment