Ingredients
- 120 g ulei de cocos (sau unt)
- 100 g faina de cocos si 50 g faina de tapioca (sau 150 g faina de grau)
- 50 g miere
- 1 lingurita de pudra de matcha
- 1 lingurita extract de vanilie
- coaja de la un lime
- 1 lingura de zeama de lime
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 praf de sare
- 75 g ciocolata alba sau neagra (optional)
- fistic tocat, pulgi de cocos sau zmeura liofilizata (optional)
Instructiuni
Pudra matcha este o formă concentrată de ceai verde. Este de peste 100 de ori mai densă în antioxidanți.
Pe langa ceaiul pe care il poti prepara cu aceasta pudra, se poate folosi in smoothie-uri, sau deserturi, conferind o frumoasa culoare verde preparatelor.
Acesti biscuiti cu matcha si lime sunt perfecti la mesele de sarbatoare, ca de Craciun, dar ii poti pregati in orice moment al anului.
Eu am ales sa ii prepar fara gluten si fara lactoza, insa poti folosi faina normala de grau si unt.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie). |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Adauga treptat ingredienetel uscate peste amestecul de ulei de cocos si miere. Amesteca pana cand obtii un aluat omogen. Formeaza o bila pe care o aplatizezi usor. Poti sa o lasi in bol si sa acoperi bolul sau sa invlesti aluatul in folie alimentara. Baga aluatul la frigider timp de 30 minute - o ora. |
5 Gata | Scoate aluatul din frigider si lasa-l cateva minute sa ajunga la temperatura camerei. |
6 Gata | Daca vrei sa ii glazurezi cu ciocolata, pune ciocolata intr-un bol pe care il asezi pe o baie de apa pana cand ciocolata se topeste. |