Biscuiti cu flori de soc

Biscuiti cu flori de soc

Ingrediente

Portii
40 g flori de soc (aproximativ 3-4 inflorescente mari)
150 g faina (poate fi si faina integrala)
80 g unt
40 g zahar
50 g fulgi de migdale
1/3 dintr-un plic de parf de copt
1 lingura de lichior de soc

Biscuiti fragezi si extrem de aromati

  • 35 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca culegeti florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatiti, insa daca le cumparati de la piata si nu stiti de unde au fost culese, este indicat sa le spalati.
Indepartati florile de pe codite. Avem nevoie doar de flori in aceasta reteta.

2
Gata

Intr-un bol amestecati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema. Adaugati faina, praful de copt, fulgii de migdale, florile de soc si optional lichiorul de soc. Amestecati pana cand obineti un aluat omogen.

3
Gata

Impartiti aluatul in 7 - 8 bilute egale. Puneti hartie de copt intr-o tava. Aplatizati usor bilutele pentru a obtine biscuiti rotunzi. Coaceti biscuitii aproximativ 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata).

inapoi
Tocanita de pui cu masline
inainte
Risotto cu sparanghel si rosii uscate
previous
Tocanita de pui cu masline
next
Risotto cu sparanghel si rosii uscate

Add Your Comment