Biscuiti cu flori de liliac

Biscuiti cu flori de liliac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 cana de flori de liliac - aproximativ 40-50 de game
100 g unt
1 ou
150 g faina
50 g zahar pudra
un praf de sare

Biscuiti fragezi, cu aroma delicata de liliac

  • 30 minute
  • Portii 12
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Stiai ca florile de liliac sunt comestibile? Am incercat sa le integrez aroma minunata intr-un desert.
Acesti biscuiti cu flori de liliac au o aroma delicata, fina.

Trebuie neaparat incercati in sezonul liliacului.

Etape

1
Gata

Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile sub jet de apa. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumperi de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli.
Lasa-le intr-o sita sa se scurga si sa se usuce bine.

2
Gata

Indeparteaza florile de pe codite. Avem nevoie doar de flori in aceasta reteta.

3
Gata

Intr-un bol amesteca untul cu zaharul si cu florile de liliac pana cand obtii o crema.
Am amestecat florile cu untul pentru a extrage uleiurile esentiale care dau parfumul liliacului intr-o faza grasa.

4
Gata

Adauga apoi oul si omogenizeaza bine.

5
Gata

Adauga apoi ingredientele uscate: faina si praful de sare. Amesteca pana cand obtii un aluat omogen.

6
Gata

Formeaza bilute din aluat intre palme apoi aplatizeaza-le usor. Pune biscuitii formati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Optional, poti sa mai pui cateva flori pe deasupra biscuitilor.

7
Gata

Coace biscuitii aproximativ 15 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata).
Ai grija sa ii coci doar pana cand devin usor aurii pe margini. Nu ii coacem foarte mult, ca sa nu isi piarda total aroma.

Loulou

previous
Falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si castraveti
next
Lichior din flori de liliac
previous
Falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si castraveti
next
Lichior din flori de liliac

Add Your Comment