Biscuiti cu dovleac copt, nuci si ciocolata

Biscuiti cu dovleac copt, nuci si ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
150 g piure de dovleac copt
110 g unt
200 g faina
50 g zahar
1 ou
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita de scotisoara
1/2 lingurita de ghimbir macinat
1/4 lingurita cuisoare macinate
1 praf de nucsoara rasa
coaja rasa de la o portocala
1 lingurita extract de vanilie
100 g picături de ciocolată sau ciocolată tocată grosier
50 g nuci pecan sau nuci obisnuite usor coapte
un praf de sare

Aroma toamnei si bogatia ciocolatei intr-un biscuite perfect

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 12
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acesti biscuiti cu dovleac si ciocolata sunt imbinarea perfecta intre gustul dovleacului copt, aroma mirodeniilor, corcanteala nucilor si cremozitatea ciocolatei Sunt o imbinare intre gustul toamnei si cel al Craciunului, fragezi, aromati, deliciosi.

Se pastreaza fragezi timp de cateva zile. Sunt perfecti alaturi de o cana de cafea sau un ceai cald.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 190°C de grade Celsius (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura medie spre mare).

2
Gata

Incepe prin a taia dovleacul in jumate. Scoate semintele si pune dovleacul cu tot cu coaja la copt. Se coace la 190-200 grade Celsius.
Coace pana cand cutitul intra cu usurinta.
Scoate pulpa de dovleac cu ajutorul unei linguri si zdrobeste dovleacul pentru a obtine un piure.

3
Gata

Amesteca zaharul cu oul pana cand amestecul isi dubleaza volumul si zaharul e topit.

4
Gata

Adauga apoi untul topit si racit, esenta de vanilie, coaja de portocala si piureul de dovleac. Amesteca totul foarte bine.

5
Gata

Intr-un alt bol amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de sare si mirodeniile - scortisoara, ghimbirul, cuisoarele si nucsoara.

6
Gata

Adauga ingredientele uscate treptat peste cele umede si amesteca pana obtii un amestec omogen. Nu trebuie sa amesteci foarte mult.

7
Gata

La final adauga ciocolata si nucile tocate grosier. Incorporeaza bine nucile si ciocolata.
Lasa compozitia sa stea la frigider cel putin 30 de minute.

8
Gata

Tapeteaza o tava mare cu foaie de copt.
Foloseste o lingura pentru inghetata pentru a forma biscuitii sau formeaza biscuitii cu mainile usor umezite.
Coace biscuitii la 180 de grade Celsius timp de 10-12 minute, in functie de cat de mari sunt.

9
Gata

Lasa biscuitii sa se raceasca cateva minute in tava si apoi pune-i pe un gratar pana se racesc complet.
Continua cu coacerea biscuitiilor pana termini toata compozitia.

10
Gata

Pastreaza biscuitii in loc racoros, intr-un recipient inchis etans.

Loulou

previous
Salata de iarna cu varza sau kalette
Pate de ficat de pui cu unt si coniac
next
Pate din ficat de pui
previous
Salata de iarna cu varza sau kalette
Pate de ficat de pui cu unt si coniac
next
Pate din ficat de pui

Add Your Comment