Biscuiti cu ciocolata si cartof dulce

Biscuiti cu ciocolata si cartof dulce

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
200 g cartof dulce curatat
100 g curmale
60 ml lapte vegetal
50 g unt de migdale
30 g ciocolata cu cel putin 70% cacao
15 g ulei de cocos
40 g faina de cocos sau de migdale
25 g cacao pudra
1 lingurita de praf de copt
coaja si zeama de la jumatate de mandarina sau clementina
1/2 lingurita extract de vanilie
un praf de sare
Pentru topping poti sa alegi cateva cumquats, migdale, sau nuci

Fragezi si deliciosi

  • 35 minute
  • Portii 10
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acesti biscuiti cu ciocolata si cartof dulce au fost inspirati din aceasta reteta de Negresa cu cartof dulce. Mi-a placut atat de mult negresa, incat am transformat-o si in biscuiti.
Sunt foarte gustosi, nu contin gluten, lactoza sau zahar rafinat si desi ii poti prepara in orice moment al anului, sunt perfecti pentru Craciun.

Etape

1
Gata

Curata cartofii si taie-i cubulete. Pune-i intr-o oala si pune apa cat sa-i acopere. Adauga putina sare si pune-i la fiert.

2
Gata

Incalzeste laptele vegetal pe care l-ai ales (daca nu ai lapte poti folosi apa sau chiar cafea). Toarna laptele fierbinte peste curmale si lasa-le la inmuiat 10-15 minute.

3
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie).

4
Gata

Intr-un bol pune ciocolata, uleiul de cocos si untul de migdale. Topeste totul pe baie de apa. Dupa ce s-a topit lasa sa se raceasca putin apoi adauga esenta sau extractul de vanilie, coaja si sucul de mandarina sau clementina.

5
Gata

Dupa ce au fiert cartofii, scurge foarte bine apa si zdrobeste-i pana cand obtii un piure fin.
Dupa ce s-au inmuiat, pasaseaza curmalele impreuna cu laptele cu ajutorul unui blender pana cand obtii o pasta.
Peste amestecul de ciocolata adauga piureul de cartof dulce si pasta de curmale. Amesteca pana se omogenizeaza.

6
Gata

Intr-un alt bol amesteca ingredientele uscate: faina de migdale sau faina de cocos, pudra de cacao, praful de copt si sarea.

7
Gata

Adauga ingredientele uscate peste amestecul de ciocolata si cartof dulce. Amesteca bine pana obtii o copozitie omogena.

8
Gata

Tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Poti forma bilute luand cate o lingurita din compozitie sau poti folosi o cupa de inghetata. Deasupra poti pune cate o feliuta de cumquats, o migdala sau o bucatica de nuca sau de nuca pecan.

9
Gata

Biscuitii se coc timp de 15 minute. Se lasa in tava cateva minute apoi se lasa la racit pe un gratar metalic.
Acesti biscuiti cu ciocolata si cartof dulce sunt ideali si in post.

Loulou

previous
Tabbouleh cu sfecla rosie, linte si quinoa
next
Tarta cu kale si nuci – fara gluten
previous
Tabbouleh cu sfecla rosie, linte si quinoa
next
Tarta cu kale si nuci – fara gluten

Add Your Comment