Banane plantain (banane de gatit) crocante la cuptor

Banane plantain (banane de gatit) crocante la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
2 banane plantain verzi
1/2 lingurita de turmeric sau pudra de curry
1/2 lingurita paprika dulce sau picanta, dupa gust
piper dupa gust
sare
1 lingura de ulei de masline sau ulei de cocos topit

Crocante, usor picante, o gustare excelenta

  • 30 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceste bastonase aurii si crocante din banane plantain sunt o optiune excelenta pentru a inlocui cartofii prajiti. Eu m-am indragostit asa de tare de bananele plantain fie prajite ca aici, fie ca in reteta de mai jos, incat am locuit de tot cartofii prajiti din meniu. Poti sa le faci mai mult sau mai putin picante, dupa gust. De asemenea, ca de obicei, te incurajez sa te joci cu condimentele. Desi in reteta de mai jos am pus turmeric sau pudra de curry, poti sa icerci si alte condimente sau amestecuri de condimente. Bananele plantain se preteaza bine la orice fel de combinatii, pentru ca atunci cand sunt verzi au un gust destul de neutru.
De asemenea, poti sa alegi sa le coci cu sau fara grasime.
Daca vrei sa afli mai multe despre bananele plantain, poti sa citesti acest articol.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 220 grade C / 7 la cuptorul cu gaz (temperatura mare).

2
Gata

Pentru a curata banana plantain taie mai intai capetele. Apoi taie de-a lungul a doua nervuri si trage coaja incepand dintr-un capat. Daca vrei sa vezi cum se procedeaza poti urmari aici.

3
Gata

Taie bananele in bastonase de dimensiunea dorita. Pune bastonasele intr-un bol si adauga condimentele, sarea si uleiul. Daca nu vrei sa folosesti ulei poti sa amesteci cu o lingura de supa de legume, pentru ca bananele sa nu se usuce prea tare in timpul coacerii. Amesteca bine totul pentru ca bananele sa fi acoperite uniform.

4
Gata

Pune bananele intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Se coc timp de 20 de minute pana devin aurii. Se intorc la jumatatea timpului.

5
Gata

Se servesc calde, alaturi de sosul dorit. Sunt delicioase alaturi de guacamole, sau orice alt sos de avocado.

Loulou

previous
Ficatei de pui cu sos de rodii
next
Salata thai cu piept de pui si mango verde
previous
Ficatei de pui cu sos de rodii
next
Salata thai cu piept de pui si mango verde

Add Your Comment