Ingredients
- 2 banane plantain verzi
- 1/2 lingurita de turmeric sau pudra de curry
- 1/2 lingurita paprika dulce sau picanta, dupa gust
- piper dupa gust
- sare
- 1 lingura de ulei de masline sau ulei de cocos topit
Instructiuni
Aceste bastonase aurii si crocante din banane plantain sunt o optiune excelenta pentru a inlocui cartofii prajiti. Eu m-am indragostit asa de tare de bananele plantain fie prajite ca aici, fie ca in reteta de mai jos, incat am locuit de tot cartofii prajiti din meniu. Poti sa le faci mai mult sau mai putin picante, dupa gust. De asemenea, ca de obicei, te incurajez sa te joci cu condimentele. Desi in reteta de mai jos am pus turmeric sau pudra de curry, poti sa icerci si alte condimente sau amestecuri de condimente. Bananele plantain se preteaza bine la orice fel de combinatii, pentru ca atunci cand sunt verzi au un gust destul de neutru.
De asemenea, poti sa alegi sa le coci cu sau fara grasime.
Daca vrei sa afli mai multe despre bananele plantain, poti sa citesti acest articol.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 220 grade C / 7 la cuptorul cu gaz (temperatura mare). |
2 Gata | Pentru a curata banana plantain taie mai intai capetele. Apoi taie de-a lungul a doua nervuri si trage coaja incepand dintr-un capat. Daca vrei sa vezi cum se procedeaza poti urmari aici. |
3 Gata | Taie bananele in bastonase de dimensiunea dorita. Pune bastonasele intr-un bol si adauga condimentele, sarea si uleiul. Daca nu vrei sa folosesti ulei poti sa amesteci cu o lingura de supa de legume, pentru ca bananele sa nu se usuce prea tare in timpul coacerii. Amesteca bine totul pentru ca bananele sa fi acoperite uniform. |
4 Gata | |
5 Gata |