Ingredients
Pentru paine
- 500 g faina de tip 000 (cu un continut mare de proteine)
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita de zahar
- 275 ml lapte
- 5 galbenusuri
- 30 g unt
- 75 ml ulei de masline
- 10 g sare
Pentru pesto
- 2 legaturi de leurda (cam 100 g)
- 50 g fistic, seminte de pin sau nuci
- 50 g parmezan
- 50 ml ulei de masline
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Aceasta babka sarata cu umplutura de pesto este pur si simplu senzationala. Aluatul de paine cu lapte, un si ou are un gust extraordinar si este super pufos, se rupe in fasii, ca un cozonac. Totul este completat de gustul bogat si de culoarea frumoasa a pesto-ului.
Oparirea unei parti din faina are ca scop sa mentina moale si fraged aluatul cat mai mult timp.
Eu am preparat aceasta babka cu pesto de leurda cu fistic, dar poti folosi clasicul pesto de busuioc.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Incepe sa framanti toate componentele. Nu e nevoie sa framanti mai mult de 10-15 minute. In acest timp aluatul ar trebui sa fie deja inchegat, sa se desprinda de pe vas si sa apara basicute pe suprafata aluatului. Framantatul cu mana se face cu pumnul strans si din cand in cand se aduce aluatul de la margine spre mijloc. |
7 Gata | |
8 Gata | |
9 Gata | |
10 Gata | |
11 Gata |