Alivanca, o reteta traditionala romaneasca

Alivanca, o reteta traditionala romaneasca

Ingrediente

Portii
400 g de branza de vaci grasa, bine scursa
3 oua
4 linguri malai
2 linguri faina
2 linguri smantana
1 lingura de unt
100 g zahar (se poate folosi si zahar brun)
2 pliculete de zahar vanilat sau jumatate de ligurita de extract de vanilie
un praf de sare
o cana de smantana pentru servit

O reteta usoara, cu gust bogat de branza

  • 45 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Puteti folosi orice fel de tava pentru coacere.

1
Gata

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si un praf de sare intr-un castron, pana cand se obtine o crema.

2
Gata

Se adauga apoi, pe rand, malaiul, faina, smantana si untul.

3
Gata

Albusurile se bat spuma iar apoi se incorporeaza amestecand usor de jos in sus, pentru a obtine o compozitie usoara si aerata.

4
Gata

Se unge o tava de copt cu unt si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata) timp de 25-30 minute pana devine aurie si trece testul scobitorii.
Se taie în bucati si se serveste fierbinte cu smantana proaspata.

inapoi
Tarta cu branza brie si pere
inainte
Peste cu sos de rosii
previous
Tarta cu branza brie si pere
next
Peste cu sos de rosii

Add Your Comment